Kopie Van Happy Electrical Engineer (1111 X 292 Px) (730 X 292 Px) (1)
shape

Interview Thomas Verra

Interview werknemer

23 augustus 2021

Bijbaan als junior recruiter bij WtbE

Keihard werken om iets te bereiken. Dat is het motto van Thomas Verra, die zelf alvast het goede voorbeeld geeft. Na het afronden van zijn hbo-studie Technische Bedrijfskunde is hij in maart gestart als junior recruiter bij WtbE. Puur voor het plezier en de werkervaring, want Thomas heeft al een fulltime baan als administratief/logistiek medewerker bij GGD. Na de zomer start hij met zijn universitaire master International Business Management (IBM), maar ook dan blijft hij bij WtbE werken. “Het is fijn om in mijn eigen vakgebied te werken en medestudenten te helpen met hun carrière. Ook hecht ik veel waarde aan het contact met collega’s.” In dit interview vertelt Thomas over zijn drijfveren en ervaringen bij WtbE.

Thomas Verra recruiter bij WtbE

Waarom heb je bij WtbE gesolliciteerd?

“Na mijn afstuderen zocht ik tijdelijk werk in mijn vakgebied. Ik dacht gelijk aan WtbE, dat ik nog kende van een sollicitatietraining vanuit mijn studie. Ik herinnerde me Jacques Mulder (de trainer) als een hele positieve en enthousiaste man. Dus ik dacht: ik bel ‘m eens op. Mijn telefoontje kwam precies op het goede moment, want het bleek heel druk te zijn op kantoor. Dus vroeg Jacques of ik wilde ondersteunen met belwerkzaamheden. Ik had al saleservaring dus het leek me een passende en leuke uitdaging.”

Jouw baan bestaat voornamelijk uit bellen, bellen, bellen. Wie bel je zoal?

“Ik bel iedereen die bij WtbE staat ingeschreven. In het begin belde ik vooral studenten. Het ging dan om mensen wiens account, vanwege de AVG-wetgeving, aan verlenging toe was. Inmiddels bel ik ook werkenden op om hun profiel aan te vullen. En soms bel ik willekeurig iemand uit onze database waar al een tijdje geen contact mee is geweest. Gewoon om even te vragen hoe het met ze gaat en of hun werk ze nog bevalt. Bijna iedereen vindt het eigenlijk wel leuk dat ik contact opneem, mensen zijn enthousiast over WtbE. En sommigen kunnen mijn hulp goed gebruiken. Onlangs heb ik iemand nog aan een nieuwe baan geholpen. Dat is toch super leuk!”

Je werkt nu een half jaar voor WtbE. Hoe vind je het om hier te werken?

“Heel leuk! Het team voelt haast als familie. In het begin was het natuurlijk even aftasten, maar ik werd gelijk open en warm ontvangen. Ik merkte al snel hoe hecht iedereen met elkaar is. Er staat altijd wel iemand klaar om je te helpen en andersom net zo. We praten niet alleen over werk, maar ook over andere dingen die ons bezighouden. Ik ben natuurlijk de jongste van het stel maar dat vind ik niet erg. Van ervaren collega’s leer je het meeste, zowel over de inhoud als over het leven in het algemeen. Hoewel ik maar een dag per week werk, voel ik me een volwaardig onderdeel van het team. Daar ben ik erg blij mee.”

Bij WtbE kom je met veel studenten in contact. Zij moeten binnenkort solliciteren voor hun eerste baan. Wat is je belangrijkste tip voor hen?

“Wees je eigen visitekaartje! Zorg dat je zelf goed bent voorbereid op een gesprek en dat je professioneel en positief overkomt. Ook online. Een belangrijke manier om jezelf te profileren is via LinkedIn. Sinds ik bij WtbE werk realiseer ik me hoe belangrijk dit platform is. Ik gebruik LinkedIn elke dag om in contact te komen met kandidaten. En ik word zelf ook regelmatig benaderd door recruiters en bedrijven. Als je LinkedIn goed bijhoudt, creëert het kansen.”

Zelf kies je ervoor om verder te studeren. Wat is hiervan de reden?

“De harde techniek van technische bedrijfskunde is niet zo mijn ding. Je moet mij niet in een kantoortje zetten om dingen uit te rekenen. Ik ben veel liever met mensen aan het praten. Daarnaast wil ik graag technische verkoper worden bij een grote multinational. Met de studie International Business Management doe ik internationale ervaring op. Ook kan ik na mijn studie gelijk in een goede functie starten.”

Je hebt een duidelijke ambitie op het gebied van werk. Wat adviseer je studenten die nog niet goed weten wat ze willen doen?

“Probeer te ontdekken wat je leuk vindt. Hoe breder de studie, hoe lastiger dat is. Ik merk bijvoorbeeld dat veel van mijn oud-studiegenoten niet weten waar ze moeten beginnen. Wat is precies het verschil tussen alle functies en bedrijven? En wat betekenen die verschillen voor je salaris? Ik adviseer hen om hulp te vragen, bijvoorbeeld aan een technisch detacheringsbureau zoals WtbE. Je kan ons werk vergelijken met een makelaar, waar je heen gaat als je op zoek bent naar een woning. Alleen doet een technisch dienstverlener dat voor banen in de techniek. Wij kijken waar je interesses liggen en welke bedrijven en functies perfect passen bij je ambities, je kennis en je karakter. Dat maakt je zoektocht veel makkelijker.”

Thomas Verra aan het bellen

Tot slot: wat doet WtbE allemaal voor studenten?

“WtbE komt veel op de hanzehogeschool om cv- en sollicitatietraining te geven. Tijdens je studie helpen wij studenten aan een afstudeeropdracht of aan een technische bijbaan. En na het afstuderen helpen we je graag met de vervolgstap. Onze consultants kennen alle interessante bedrijven in de regio en hebben connecties om binnen te komen. Ook hebben ze informatie die je niet in vacatureteksten terugleest. Bijvoorbeeld over de cultuur van een organisatie. WtbE helpt je met elke stap in de sollicitatieprocedure, met de voorbereiding in de gesprekken met de opdrachtgever tot en met de salarisonderhandelingen. Kortom: een passende baan vinden is vele malen makkelijker met WtbE.”

Het WtbE team voelt haast als familie. In het begin was het natuurlijk even aftasten, maar ik werd gelijk open en warm ontvangen. Ik merkte al snel hoe hecht iedereen met elkaar is. Er staat altijd wel iemand klaar om je te helpen en andersom net zo.

Thomas Verra, Junior recruiter WtbE

Op zoek naar (technische) bijbaan of afstudeerstage?

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden