LCF De Ruyter
shape

Werken bij de Koninklijke Marine

Werken bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI)

Lijkt het jou interessant om een bijdrage te leveren aan het onderhouden en vernieuwen van schepen, onderzeeboten en systemen van de Koninklijke Marine? Wil jij werken in een sociale omgeving waar het leveren van kwaliteit echt voorop staat? Lees dan snel verder!

De DMI heeft tot taak het onderhouden van schepen, onderzeeboten en systemen van de Koninklijke Marine en is betrokken bij de gehele levensduur van een schip of systeem. Van nieuwbouw, onderhoud tot aan afstoting.

Hier werken technische specialisten aan hightech systemen, zoals voortstuwing, dieselmotoren, hybride aandrijving, sensoren, radar, sonar, wapensystemen, drinkwatervoorziening, etc..

Onderhoud op hoog niveau

De DMI is betrokken bij alle fasen van de ontwikkeling en het gebruik van een schip, of bijvoorbeeld een radarsysteem:

Vacature - Engineer Werktuigbouw ILS

Elke woensdag een blauwe hap

Bij de Koninklijke Marine wordt al tientallen jaren op woensdag de wel bekende rijsttafel geserveerd onder de naam ‘blauwe hap’. Maar wat is de ‘blauwe hap’ nou eigenlijk?

Blauwe hapOver de oorsprong van de term ‘blauwe hap’ zijn verschillende verhalen te vinden. Waaronder deze oorsprong die toch wel het meest voordehand liggend is en vaak voorkomt.

 

 

 

Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland. Zij hadden tijdens hun diensttijd behoorlijk wat lekkere gerechten leren kennen. Onder die teruggekeerde militairen waren uiteraard Nederlands-Indische personeelsleden van de Koninklijke Marine, de ‘blauwe jongens’. Daar komt de term ‘blauwe hap’ vandaan.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jacques Mulder

Wie zijn de klanten van de DMI?

De Directie Materiële Instandhouding (DMI) heeft veel klanten. Allereerst de marine, landmacht, luchtmacht, marechaussee en ondersteunende diensten van Defensie. Daarnaast werkt de DMI voor andere ministeries en internationale partners.

Samenwerking tussen WtbE en de DMI

WtbE is al sinds 2008 leverancier van technisch personeel aan de DMI. In de afgelopen 16 jaar hebben er meer dan 20 technische specialisten, projectleiders, werkvoorbereiders en planners door bemiddeling van WtbE projectmatig werkzaamheden verricht.