Technische Vacatures 04
shape

Technische vacatures

Heeft nog nooit iemand een geroepen dat je twee linkerhanden hebt? Wie weet heb je je roeping gevonden. In de techniek is volop vraag naar mensen.

Bekijk al onze technische vacatures

Hier lees je alles over de technische vacatures bij WtbE. Heeft nog nooit iemand een geroepen dat je twee linkerhanden hebt? Wie weet heb je je roeping gevonden. In de techniek is volop vraag naar mensen. Maar wat is techniek precies?

In de breedste zin van het woord staat de techniek gelijk aan de groei van de mensheid. Een samensmelting van uitvinden, het juiste gereedschap gebruiken en wetenschappelijke onderbouwingen. Dat vormt techniek.

Het is daarom niet gek dat er veel vraag is naar technische mensen. Sterker nog, de techniek vormt de toekomst. Daar kan jij straks aan bijdragen met één van deze technische vacatures. WtbE helpt je graag om die eerste stap te zetten naar een mooie baan.

Wat kan je op deze pagina verwachten?

Wat doet iemand in de techniek?

De techniek is een enorme sector. Al op de middelbare school kies je een zorg- of techniek gerelateerde richting. Op dat moment heb je nog geen flauw benul wat er allemaal onder techniek valt. In de praktijk vallen veel banen in deze branche. Dat gaat van een storingsmonteur tot een commerciële medewerker binnendienst en van een machine-operator tot een lasser.

Allemaal technische mensen met een baan in de techniek. Het is dus onmogelijk om de job omschrijving van een techneut in een alinea samen te vatten. Dat er vraag is naar technische mensen, dat is in ieder geval duidelijk.

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Wat word je met een diploma in de techniek?

Zoals hierboven al kort omschreven, is het lastig om precies aan te duiden wat je met een diploma in de techniek wordt. Er zijn veel verschillende technische opleidingen, die je allemaal op andere beroepen voorbereiden. Denk daarbij aan opleidingen voor:

 • Elektrotechniek
 • Werktuigbouwkunde
 • Mechatronica
 • Installatietechniek
 • Proces engineer

Maar met de techniek kun je net zo goed een heel andere richting op. Dat hangt er helemaal vanaf waar jij je ei in kwijt kunt. Zo zijn er ook technische richtingen als:

 • Biotechnologie
 • Chemie
 • Technische bedrijfskunde
 • Bouwkunde
 • Ruimtelijke ontwikkeling

Dat zijn heel verschillende richtingen. Maar al deze opleidingen vallen onder de sector techniek. Weet jij al welke richting jij jezelf op ziet gaan?

Wat verdient iemand in de techniek?

De sector waarin je terechtkomt en de baan die je binnen de techniek uitoefent, is van belang op je uiteindelijke inkomen. Een servicemonteur ontvangt een ander salaris dan een bouwkundig ingenieur. Maar allebei werken ze in de technische sector.

Het is dus lastig om een salaris te koppelen aan iemand in de techniek. Een medewerker in de techniek verdient als starter in het lagere segment zo’n 2100 euro bruto per maand. Dat is op basis van 40 uur werken.

Afhankelijk van je uiteindelijke functie, kan dit bruto maandsalaris oplopen tussen 3000 en 6000 bruto per maand. 

Technische Vacatures 02

Nieuwste technische vacatures

Deze technische vacatures zijn net binnengekomen bij WtbE. Kijk direct of jouw droombaan ertussen zit:

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Projectmanager Smart Digital Transformation

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

PLC Software Engineer

HBO

Elektrotechniek

Overijssel

1

Sr. Engineer Scheepsbouw Onderzeeboten

HBO

Scheepsbouw

Noord-Holland

1

Electrical Engineer Productoptimalisatie

HBO

Elektrotechniek

Friesland

1

Bekijk alle nieuwe technische vacatures

Met wie krijg je binnen WtbE te maken?

WtbE is de vacaturesite voor carrières in de techniek. We hebben oprechte aandacht voor elkaar, de opdrachtgever, jou als kandidaat en ieders gezamenlijke doelen. We vinden het belangrijk om kwalitatieve matches te realiseren tussen technici en bedrijven.

Bij WtbE vind je ervaren consultants en recruiters met technische kennis. Ons enthousiaste team weet hoe de markt eruit ziet en welke vragen er zijn. Daar handelen we ook naar. Voor vragen over technische vacatures krijg je bij ons te maken met onderstaande collega’s. 

Ilse Biermann, Commercieel Assistent

Ilse Biermann

Commercieel assistent backoffice

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor WtbE. Ik ben behulpzaam en mag graag dingen regelen voor onze werknemer en mijn directe collega's. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers: het beantwoorden van telefoontjes en e-mails, het opstellen van contracten en de facturatie behoren allemaal tot mijn taken. Ik krijg vooral energie van de variatie in mijn werk. Ik breng graag structuur aan in mijn werk en hierdoor zorg ik dat alles op orde is. Ik vind het fijn om goed contact te hebben met klanten en werknemers. Op deze manier bouw je vertrouwen op en dat vind ik belangrijk.

Bij welke bedrijven ga je aan het werk?

Met een technische baan kan je werkelijk overal terechtkomen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Ga voor grote bedrijven aan de slag en stort je volledig op de techniek. Misschien ben je over een aantal jaren wel een gespecialiseerde ondernemer met een eigen bedrijf in de technische sector.

Techniek is overal om je heen en altijd nodig. Dat gaat van de telefoon in je handen tot een elektriciteitskast op de hoek van de straat of je laptop op kantoor. Er is in de toekomst waarschijnlijk een tekort aan mensen in de techniek. Spring daarop in tijdens het maken van keuzes die jouw toekomst bepalen.

Technische Vacatures 01

Vacatures voor een Young Professional in de techniek

Heb je net een technische studie afgerond? Hoog tijd om een carrière op te bouwen. Is één van de onderstaande startersfuncties iets voor jou?

Bekijk alle vacatures voor young professionals

Vacatures voor een Medior Professional in de techniek

Enige ervaring opgedaan en toe aan een volgende stap in je technische carrière? Een nieuwe uitdaging aangaan is altijd goed. Onderstaande vacatures staan momenteel open bij WtbE. 

Bekijk alle vacatures voor medior professionals

Welke competenties bezit je als medewerker in de techniek?

De techniek staat nooit stil. Daar dien jij als medewerker in de sector ook rekening mee te houden. Jouw werkplek van nu ziet er over tien jaar misschien wel heel anders uit.

En daar werk je zelf natuurlijk aan mee. Weten of een baan in de techniek voor jou is weggelegd? Bekijk eens of jij jezelf herkent in de volgende competenties:

 • Leergierig.
  Je blijft bij de tijd en ontwikkelt mee met de technische markt. Analyseren. Je gaat bezig met cijfers, verbanden, consequenties en modellen. Op basis van data weet jij de juiste keuzes te maken.
 • Creativiteit.
  Technisch probleem gevonden? Jij bedenkt de juiste oplossing en past deze toe.
 • Samenwerken.
  Soms ga je alleen aan de slag, maar vaak werk je samen met andere afdelingen om tot een ontwerp of oplossing te komen. 
 • Verantwoordelijkheid.
  Als techneut binnen een organisatie draag je bij aan het installeren, maar ook repareren van dingen. Daarbij draag je verantwoordelijkheid voor de gevolgen van jouw acties.
 • Diepgang.
  Je blijft van nature niet aan het oppervlak van een onderwerp. Jij duikt de diepte in.

Wat vinden anderen van WtbE?

Het contact met WtbE Engineering verloopt vanaf het eerste moment prettig! Jeffrey en zijn collega’s zijn enthousiast en zorgen voor een uitstekende begeleiding.
Screenshot 2021 11 23 At 10.48.46

Sander Klamer

Junior Project Engineer bij ENGIE

Al vele jaren levert WtbE, in het bijzonder Jacques Mulder, een waardevolle bijdrage aan het klaarstomen van de vierdejaars studenten Technische Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool voor de arbeidsmarkt! Met zijn enorme ervaring en vakkennis weet Jacques de studenten de kneepjes van het solliciteren bij te brengen. Hij doet dit op een heel prettige en open manier. De studenten waarderen deze bijzondere 'gasttraining' enorm.

Maryvonne Nieboer

Docent Hanzehogeschool

Eigenschappen van iemand in de techniek

Iemand in de techniek is technisch aangelegd. Daarnaast is het handig om over meerdere relevante eigenschappen te beschikken. Alleen talent is niet voldoende om de top te bereiken. Zie jij jezelf terug in de volgende eigenschappen?

 • Wiskundig
 • Doelgericht
 • Kritisch denken
 • Oog voor detail
 • Prioriteiten stellen
 • Veiligheid voorop

Wie weet staat er wel een carrière in de techniek voor je klaar. De mogelijkheden zijn eindeloos binnen deze sector. Afhankelijk van je uiteindelijke functie, variëren de eigenschappen die van je worden verwacht.

Technische Vacatures 03

Uitgelichte technische vacatures

De technische wereld is breed. Het aantal technische vacatures is daarom uiteenlopend. Weet je nog niet precies welke richting je op wilt? Laat je inspireren door één van deze uitgelichte technische vacatures.

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Projectmanager Smart Digital Transformation

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

PLC Software Engineer

HBO

Elektrotechniek

Overijssel

1

Sr. Engineer Scheepsbouw Onderzeeboten

HBO

Scheepsbouw

Noord-Holland

1

Electrical Engineer Productoptimalisatie

HBO

Elektrotechniek

Friesland

1

Welk denkniveau is nodig voor een baan in de techniek?

Over aparte denkniveaus hoef je je binnen de techniek geen zorgen te maken. Werkelijk iedereen in Nederland kan een baan in de techniek bemachtigen, aangezien het zo’n brede sector is. Daarin is een gigantisch onderscheid tussen de verschillende soorten functies.

Zowel een automonteur als een softwareontwikkelaar vallen onder de sector techniek. Twee totaal verschillende functies met heel andere denkwijzen. Het is veel belangrijker dat jij interesse hebt in techniek. Op basis daarvan vind je vanzelf een functie die bij jou past. 

In welke provincies hebben wij actuele vacatures?

Overal in Nederland zijn bedrijven op zoek naar nieuw talent in de techniek. Zie hier in welke specifieke provincies momenteel een vacature openstaat bij WtbE:

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Bekijk in welke provincies vacatures openstaan

Veelgestelde vragen over de technische sector

Nog vragen waar je geen antwoord op hebt gekregen? Hieronder vind je veelgestelde vragen over de technische sector. Laat het ons weten als je nog extra vragen hebt.

Hoeveel vraag is er naar technische vacatures?

De vraag naar technische vacatures is groot. Er dreigt zelfs een tekort te ontstaan aan mensen in de technische sector. De beroepsbevolking in Nederland stijgt sneller dan het aantal mensen met een technisch beroep.

Van alle sectoren in ons land is dit daarom de sector met de meeste vraag naar vaardige mensen.

Wil je jezelf in de toekomst verzekeren van een baan? Is dit het juiste moment om over het verloop van je carrière na te denken. Draag jij straks je steentje bij in de technische sector? 

Hoe ziet de toekomst van de techniek eruit?

In de toekomst stijgt de vraag naar mensen in de techniek. In veel verschillende sectoren binnen de techniek is vraag naar nieuw talent. Zowel op het gebied van ICT, installatie en industrie, maar ook in de bouw, detailhandel en landbouw.

Technisch vaardige mensen die met hun handen willen werken en kundig zijn met hun hoofd. Daarin is en blijft de komende jaren simpelweg veel vraag naar.

Ook de verdere digitalisering van de maatschappij vraagt om meer technische mensen die daar met hun vaardigheden op inspringen. Je toekomst veiligstellen? Neem een baan in de techniek. 

Wat vinden anderen van WtbE?

Prettige ervaring gehad met Jeffrey en goed geholpen aan een passende uitdaging.

Marten Hoekstra

Werkvoorbereider Installatietechniek EQUANS Roden, MBO Engineering

Een detacherings bureau met een professionele maar vooral persoonlijke benadering. Zeer goede ervaring met hun en kan hun zeker aanbevelen.

Derrick Rogers

Projectplanner bij SMST

Conclusie

In de techniek is volop vraag naar mensen. Overal om je heen vind je techniek. De sector is daarom erg breed en vraagt op alle denkniveaus om nieuwe mensen. Van de elektrotechniek en werktuigbouwkunde tot in de ICT en biotechnologie is volop vraag naar nieuw talent.

Afhankelijk van het beroep dat je gaat uitoefenen binnen de techniek, verschilt het salaris. De toekomst voor nieuwe mensen in de techniek ziet er in ieder geval rooskleurig uit. Met jouw natuurlijke leergierigheid, creativiteit en oog voor detail is het slim om op deze carrièremogelijkheid in te springen. 

Onze vacatures

Misschien ook wel iets voor jou

Bekijk alle vacatures
Vacature nummer #7453

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

Hybride werken

Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij landelijk op zoek naar een Pre-Sales Consultant IT. In deze functie ga je aan de slag binnen een internationale organisatie, deze onderneming is actief in 26...

Vacature nummer #7542

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Ben jij klaar om de drijvende kracht te zijn achter de inkoop van vitale diensten en zo een verschil te maken in de energietransitie? Als Inkoper Services krijg je de kans om te...

Team WtbE

Nog geen match gevonden?

Schrijf je in voor de Job alert en ontvang vacatures die bij je passen.

Ontvang vacatures op maat