Elektrotechniek Vacatures 02
shape

Elektrotechniek vacatures

De elektrotechniek is een brede sector. In dit beroepsveld houd je je bezig met het ontwerpen, installeren, beheren en optimaliseren van installaties. Bekijk onze actuele vacatures.

Bekijk al onze elektrotechniek vacatures

Benieuwd naar al onze elektrotechniek vacatures? Dan ben je op de juiste plek aanbelandt. Naast alle openstaande vacatures, lees je je hier ook alle handige informatie aansluitend bij deze branche. Zo is de elektrotechniek een brede sector.

In dit beroepsveld houd je je bezig met het ontwerpen, installeren, beheren en optimaliseren van installaties. Binnen dit proces weet jij precies wat je op ieder moment moet uitvoeren. Ook het tussentijds onderhouden van elektrotechnische installaties hoort bij je takenpakket. Benieuwd of er elektrotechniek vacatures zijn die aansluiten bij jouw wensen? WtbE helpt je graag aan een droombaan in de elektrotechniek.

Wat kan je op deze pagina verwachten?

Wat doet iemand in de elektrotechniek?

In de elektrotechniek houd je je bovenal bezig met elektrotechnische installaties. Een belangrijke sector waarin veel mensen werken. Als de stroom thuis of op kantoor uitvalt, hoop je dat er iemand klaar staat om het probleem te verhelpen. Elektrotechniek vind je overal om je heen. Daarom zijn er veel mensen nodig in deze sector. Iemand in de elektrotechniek houdt zich bezig met het ontwerpen van nieuwe systemen en installaties. Daarbij horen ook alle bedradingen en leidingen. Elektrotechniek is op hoog niveau puzzelen, waarbij je geen fouten mag maken. Naast het ontwerpen, focus je je op het installeren, onderhouden en optimaliseren van gemaakte creaties. Zonder mensen in de elektrotechniek waren we niet zo vergevorderd in de samenleving als dat we nu zijn. Lang leve deze sector!

BIM Engineer Elektrotechniek

MBO

Elektrotechniek

Drenthe

1

PLC Software Engineer

HBO

Elektrotechniek

Overijssel

1

Wat word je met een diploma in de elektrotechniek?

Na het halen van je diploma in de elektrotechniek, hoop je snel een gepaste baan te vinden. Maar wat kan je precies met dit diploma? In de elektrotechniek houd je je in ieder geval bezig met elektrotechnische installaties. Erg breed is dat. Kijk eens naar elektrotechniek vacatures, zoals:

 • Teamleider productie techniek
 • Engineer
 • Elektrotechnisch ingenieur
 • Productontwerper
 • Commercieel technicus
 • Besturingstechnicus
 • Storingsmonteur

De opgesomde banen hierboven zijn uiteenlopend. Dit is slechts een kleine greep uit het aantal mogelijkheden die er zijn. De gemene deler tussen al deze beroepen is in ieder geval het onderwerp elektriciteit. Tijdens je studie elektrotechniek heb je misschien al wel een voorliefde gevonden en jezelf gespecialiseerd. Staat jouw droombaan ertussen?

Wat vinden anderen van WtbE?

Goede ervaringen met WtbE. De consultants weten goed hoe ze mens en organisatie kunnen verbinden. Persoonlijk contact en betrokkenheid zorgen voor een goede samenwerking.

Verena van der Werf

SMST, HR Officer

Professioneel bedrijf dat goede kandidaten levert, snel kan schakelen en is goed bereikbaar. Houden zich aan de gemaakte afspraken en hebben ook prettig contact met de medewerkers. Zeker een aanrader.

Tina Schilstra

IVER Group, HR Manager

Wat verdient iemand in de elektrotechniek?

Als starter in de elektrotechniek ligt er al een mooi salaris voor je klaar. Het startsalaris van iemand zonder werkervaring ligt tussen 2800 – 3000 euro bruto per maand. Dat is op basis van 40 uur werken per week. Na vijf tot tien jaar kan dit bruto maandbedrag oplopen tot ongeveer 3500 – 3800 euro, afhankelijk van je huidige functie. In de elektrotechniek ligt het salaris ruim boven modaal, als je het vergelijkt met andere beroepen in Nederland. 

Welke vakken krijg je bij elektrotechniek? 

Om een baan in de elektrotechniek te bemachtigen, dien je wel eerst een diploma te halen. Afhankelijk van het niveau waarop je een opleiding volgt en aan welke school je dat doet, verschillen de vakken. Aan de basis staan in ieder geval de volgende vakken:

 • Wiskunde
 • Elektrotechniek
 • Engels
 • Nederlands

Daarnaast is er een verscheidenheid aan vakken die je volgt. Op het mbo krijg je veel theorie en doe je praktijkervaring op bij bedrijven. Op het hbo werk je op school veel aan projecten en ga je pas later op stage in het werkveld. Tijdens je tijd op school krijg je vakken in de richting van:

 • Systeemkunde
 • Regeltechniek
 • Natuurkunde
 • Analoge techniek
 • Aandrijftechniek
Elektrotechniek Vacatures 03

Nieuwste elektrotechniek vacatures

Deze elektrotechniek vacatures zijn net binnengekomen. Kijk direct of jouw droombaan ertussen zit:

BIM Engineer Elektrotechniek

MBO

Elektrotechniek

Drenthe

1

PLC Software Engineer

HBO

Elektrotechniek

Overijssel

1

Electrical Engineer Productoptimalisatie

HBO

Elektrotechniek

Friesland

1

Senior Engineer Elektrotechniek Fregatten

HBO

Elektrotechniek

Noord-Holland

1

Bekijk alle nieuwe vacatures (Elektrotechniek)

Met wie krijg je binnen WtbE te maken?

WtbE is de vacaturesite voor carrières in de techniek. We hebben oprechte aandacht voor elkaar, de opdrachtgever, jou als kandidaat en ieders gezamenlijke doelen. We vinden het belangrijk om kwalitatieve matches te realiseren tussen technici en bedrijven. Bij WtbE vind je ervaren consultants en recruiters met technische kennis. Ons enthousiaste team weet hoe de markt eruit ziet en welke vragen er zijn. Daar handelen we ook naar. Voor vragen over elektrotechniek vacatures kan je contact opnemen met onderstaande werknemer.

Consultant Jeffrey Spelten

Jeffrey Spelten

Consultant

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door techniek. Daarnaast ben ik een sociaal en initiatiefrijk persoon, een echte netwerker. Wat ik heel erg waardeer aan WtbE, is de professionele samenwerking met bedrijven en kandidaten. Ik neem graag de tijd voor iemand en verkies kwaliteit boven kwantiteit. Het liefst ben ik op pad om bedrijven en kandidaten te bezoeken, maar op kantoor vermaak ik me ook prima. Die balans maakt het werk heel leuk.

Bij welke bedrijven ga je aan het werk?

Elektrotechniek vind je overal om je heen. Waar je uiteindelijk aan het werk gaat? Dat verschilt enorm per persoon en zijn of haar ambities. Zo is het mogelijk om voor een bedrijf regionaal aan de slag te gaan. Mochten er zich problemen voordoen, dan rijd jij met een auto (van de zaak) rond om een oplossing aan te reiken. Of je gaat bij een organisatie aan de slag, waarbinnen jij je focust op één specifiek type apparatuur. Denk daarbij aan airco’s, broeikassen of grote machinehallen. Maar net waar jij een gelukkiger mens van wordt. 

Elektrotechniek Vacatures 04

Welke competenties bezit je als medewerker in de elektrotechniek? 

Lijkt het je interessant om aan de slag te gaan in de elektrotechniek? Houd er dan rekening mee dat je een baan met verantwoordelijkheid aangaat. Spelen met elektriciteit is niet zonder gevaren. Om een op en top elektrotechnicus te worden, is het handig om al over bepaalde competenties te beschikken. Denk daarbij aan:

 • Leergierig.
  Je blijft bij de tijd en ontwikkelt mee met de elektrotechnische markt. Net als alle andere technologieën staat elektrotechniek nooit stil.
 • Analyseren.
  Je gaat bezig met cijfers, verbanden, consequenties en modellen. Op basis van data weet jij de juiste keuze te maken.
 • Creativiteit.
  Probleem gevonden? Jij weet de juiste oplossing te bedenken en toe te passen.
 • Samenwerken.
  Soms ga je alleen aan de slag, maar vaak werk je samen met andere afdelingen om tot een ontwerp of oplossing te komen. 
 • Verantwoordelijkheid.
  Je bent er om fouten te verhelpen en niet om extra fouten te maken. Jouw kleine fout kan grote gevolgen hebben voor een organisatie.

Eigenschappen van iemand in de elektrotechniek

Aan de basis van een succesvol elektrotechnicus staan bovengenoemde competenties. Daarnaast is het handig om over de volgende eigenschappen te bezitten. Zo maak je je carrière leuker en makkelijker.

 • Technisch
 • Veiligheid voorop
 • Wiskundig
 • Doelgericht
 • Kritisch denken
 • Oog voor detail
 • Prioriteiten stellen

Uitgelichte elektrotechniek vacatures

We zochten alvast enkele interessante elektrotechniek vacatures voor je uit. Sta je te popelen om ergens aan de slag te gaan? Wie weet doe je dat straks wel bij één van deze bedrijven.

BIM Engineer Elektrotechniek

MBO

Elektrotechniek

Drenthe

1

PLC Software Engineer

HBO

Elektrotechniek

Overijssel

1

Electrical Engineer Productoptimalisatie

HBO

Elektrotechniek

Friesland

1

Senior Engineer Elektrotechniek Fregatten

HBO

Elektrotechniek

Noord-Holland

1

Elektrotechnisch Engineer Defensie Systemen

MBO

Elektrotechniek

Noord-Holland

1

Engineer EPLAN Instrumentatie

HBO

Elektrotechniek

Groningen

Welk denkniveau is nodig voor een baan in de elektrotechniek?

Op vrijwel ieder denkniveau is een baan in de elektrotechniek te vinden. Dat begint al vanaf een praktische leerweg op het vmbo. Vanuit daar liggen al de eerste doorstroommogelijkheden richting het werkveld. Toch is het handig om minimaal een mbo-opleiding tot elektrotechnicus te volgen. Daarmee maak je het jezelf makkelijker op de arbeidsmarkt.

Ook op hbo- en masterniveau liggen vacatures in de elektrotechniek klaar. Daarin ga je veel meer kijken naar innovatieve mogelijkheden in de elektrotechniek. Wie weet sta jij straks aan de basis van een baanbrekende revolutie. Daar kom je maar op één manier achter.

Elektrotechniek Vacatures 01

In welke provincies hebben wij actuele vacatures?

Er is altijd een ander aanbod in elektrotechniek vacatures. Zodra een vacature is vervuld, komt er vanzelf weer een nieuwe. Momenteel zoeken bedrijven in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe naar talent in de elektrotechniek.

BIM Engineer Elektrotechniek

MBO

Elektrotechniek

Drenthe

1

PLC Software Engineer

HBO

Elektrotechniek

Overijssel

1

Bekijk in welke provincies vacatures openstaan (Elektrotechniek)

Veelgestelde vragen over elektrotechniek

Nog vragen waar je geen antwoord op hebt gekregen? Hieronder vind je veelgestelde vragen over elektrotechniek. Laat het ons weten als je nog extra vragen hebt. We helpen je graag aan een antwoord.

Hoeveel vraag is er naar elektrotechniek vacatures?

Elektrotechniek is overal om je heen. Zowel in het hoogste punt van Groningen tot in het zuidelijkste punt van Limburg. Landsbreed is er daarom altijd wel iets te doen in de elektrotechniek. Zowel aan de uitvoerende, als strategische kant van de sector. Het salaris is, in vergelijking met andere sectoren, aan de hoge kant. Daarnaast loopt de vraag ook door en is er gemiddelde kans op doorgroei. Wel is het mogelijk dat jouw functie in de loop der tijd (deels) geautomatiseerd gaat worden. Tegen die tijd heb je ongetwijfeld ervaring opgedaan om ergens anders weer aan de slag te gaan.

Hoe ziet de toekomst van de elektrotechniek eruit?

Als jij nu in de elektrotechniek stapt, is de kans groot dat je aan het einde van een studie direct een baan vindt. Met een hoog instapsalaris die flink met je meegroeit, hoef je je ook financieel geen zorgen te maken. Daarnaast is het onderwerp ‘energietransititie’ een grote in de plannen van Europa. Een slimme elektrotechneut springt daarop in met zijn of haar kennis en kunde. Robotisering van de sector ligt op de loer, maar dat is nog (verre) toekomstmuziek. Mens en robot werken ook prima hand in hand samen.

Wat zeggen studenten en docenten over WtbE?

Al vele jaren levert WtbE, in het bijzonder Jacques Mulder, een waardevolle bijdrage aan het klaarstomen van de vierdejaars studenten Technische Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool voor de arbeidsmarkt! Met zijn enorme ervaring en vakkennis weet Jacques de studenten de kneepjes van het solliciteren bij te brengen. Hij doet dit op een heel prettige en open manier. De studenten waarderen deze bijzondere 'gasttraining' enorm.

Maryvonne Nieboer

Docent Hanzehogeschool

Prettige ervaring gehad met Jeffrey en goed geholpen aan een passende uitdaging.

Marten Hoekstra

Werkvoorbereider Installatietechniek EQUANS Roden, MBO Engineering

Conclusie en de nieuwste vacatures in je inbox

In de elektrotechniek ga je aan de slag met het ontwerpen, installeren, beheren en innoveren van systemen en installaties. In de breedste zin van het woord werk je met elektriciteit. Je bent technisch aangelegd en beschikt over een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Als starter ligt er een mooi salaris voor je klaar, die riant met je ervaring meegroeit. Elektrotechniek is overal om je heen te vinden. Die baan voor jou is daarom ook niet ver weg. 

Zie jij een baan voor je in de elektrotechniek? Bekijk de elektrotechniek vacatures op deze pagina. Op zoek naar een specifieke functie binnen dit werkveld? Ontvang vacatures op maat door je in te schrijven voor de Job alert van WtbE. 

Onze vacatures

Misschien ook wel iets voor jou

Bekijk alle vacatures
Vacature nummer #7453

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

Hybride werken

Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij landelijk op zoek naar een Pre-Sales Consultant IT. In deze functie ga je aan de slag binnen een internationale organisatie, deze onderneming is actief in 26...

Vacature nummer #7542

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Ben jij klaar om de drijvende kracht te zijn achter de inkoop van vitale diensten en zo een verschil te maken in de energietransitie? Als Inkoper Services krijg je de kans om te...

Team WtbE

Nog geen match gevonden?

Schrijf je in voor de Job alert en ontvang vacatures die bij je passen.

Ontvang vacatures op maat