Mechatronica Vacatures 04
shape

Mechatronica vacatures

Veel functies in deze sector hebben raakvlakken met elkaar, maar zijn in de praktijk toch anders.

Bekijk onze mechatronica vacatures

Hier vind je al onze openstaande mechatronica vacatures. Net zoals veel technische vakgebieden, is ook mechatronica erg breed. Veel functies in deze sector hebben raakvlakken met elkaar, maar zijn in de praktijk toch anders. In deze branche ga je zowel theoretisch als in de praktijk aan de slag.

In de mechatronica ga je bijvoorbeeld aan de slag met besturingssystemen van computers of in de machinebouw van landbouwvoertuigen. Je werkt met software- of besturingstechnieken om dit alles mogelijk te maken. Maar net waar jouw hart sneller van gaat kloppen. WtbE helpt je graag verder met het presenteren van interessante mechatronica vacatures, die hopelijk aansluiten bij jouw wensen.

Wat kan je op deze pagina verwachten?

Wat doet iemand in de mechatronica?

In de mechatronica komen een aantal disciplines samen. Dit vakgebied heeft veel raakvlakken met onder andere werktuigbouwkunde, ICT en elektrotechniek. Daarnaast heeft iemand in de mechatronica verstand van besturings-, meet- en regeltechnieken. Allerlei technische kennis, waarmee ze machines en apparaten tot ‘leven’ brengen. In de mechatronica liggen veel uitdagende taken klaar. Iemand in dit vakgebied kan zowel machines assembleren als repareren. Met een diploma op zak ga je vaak aan de slag als storings- of onderhoudsmonteur. Ook staan er banen in de robotica, softwareontwikkeling en regeltechniek voor je klaar. Maar net welke specialisatie je hebt gekozen. Met jouw technische kennis ben je van onschatbare waarde voor uiteenlopende bedrijven.

Wat word je met een diploma in de mechatronica?

Diploma in mechatronica behaald? Dan is het hoog tijd om een leuke baan te vinden. Maar wat word je met een diploma mechatronica? Dat hangt volledig af van jouw specialisatie binnen de afgeronde opleiding. Maak je klaar voor mechatronica vacatures zoals:

 • Engineer machinebouw
 • Assemblage monteur
 • Storingsmonteur
 • Monteur technische dienst
 • Allround technicus
 • (Field) service engineer
 • Elektromonteur
 • Projectleider

Monteur of engineer

Zoals je leest vertonen de meeste mechatronica vacatures overeenkomsten. De kans is namelijk groot dat je monteur of engineer wordt, na het behalen van je diploma. Je gaat dan aan de slag met een combinatie van elektrotechniek, mechanica en informatica. Jij weet precies wat je moet doen om een complex technisch probleem op te lossen. 

Wat verdient iemand in de mechatronica?

Ga je voor als starter aan de slag na het behalen van je diploma? Houd dan rekening met een gemiddeld startsalaris tussen 2400 en 2500 euro bruto per maand. Dat is op basis van 40 uur werken per week. Na vijf jaar ligt je verwachte salaris net boven 3000 euro bruto per maand. Tien jaar na je studie kan dit zomaar 3800 euro bruto zijn, afhankelijk van je ervaring en functie. Ben je opgeklommen of zit je nog lekker op je plek? In de mechatronica is vrijwel altijd werk te vinden en naar mate je ervaring opdoet, groeit het salaris gepast met je mee. 

Mechatronica Vacatures 03

Welke vakken krijg je bij mechatronica?

De opleiding mechatronica bestaat voor een groot deel uit theoretische kennis. Op projectbasis ga je vervolgens in de praktijk aan de slag met medeleerlingen. Mechatronica is niet voor iedereen weggelegd, aangezien je veel met berekeningen en (technisch) inzicht aan de slag gaat. Vakken die je volgt, zijn bijvoorbeeld:

 • Statistiek
 • Systeemdynamica
 • Bedrijfskunde
 • Programmeren
 • Wiskunde (B)
 • Digitale techniek
 • Mechatronisch ontwerpen
 • Elektrische netwerken
 • Presenteren
 • Rapporteren
 • Communiceren
 • Engels

In het begin leer je veel theorie. Later tijdens je studie bedenk je creatieve oplossingen om complexe problemen op te lossen. In de basis dien je over voldoende technisch inzicht te beschikken om je studie tot een goed einde te brengen.

Nieuwste mechatronica vacatures

Deze mechatronica vacatures zijn net binnengekomen. Kijk direct of jouw droombaan ertussen zit:

Bekijk alle nieuwe vacatures (Mechatronica)

Met wie krijg je te maken?

WtbE is de vacaturesite voor carrières in de techniek. We hebben oprechte aandacht voor elkaar, de opdrachtgever, jou als kandidaat en ieders gezamenlijke doelen. We vinden het belangrijk om kwalitatieve matches te realiseren tussen technici en bedrijven. Bij WtbE vind je ervaren consultants en recruiters met technische kennis. Ons enthousiaste team weet hoe de markt eruit ziet en welke vragen er zijn. Daar handelen we ook naar. Voor vragen over mechatronica vacatures krijg je bij ons te maken met onderstaande collega’s.

Ilse Biermann, Commercieel Assistent

Ilse Biermann

Commercieel assistent backoffice

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor WtbE. Ik ben behulpzaam en mag graag dingen regelen voor onze werknemer en mijn directe collega's. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers: het beantwoorden van telefoontjes en e-mails, het opstellen van contracten en de facturatie behoren allemaal tot mijn taken. Ik krijg vooral energie van de variatie in mijn werk. Ik breng graag structuur aan in mijn werk en hierdoor zorg ik dat alles op orde is. Ik vind het fijn om goed contact te hebben met klanten en werknemers. Op deze manier bouw je vertrouwen op en dat vind ik belangrijk.

Bij welke bedrijven ga je aan het werk?

Met een baan in de mechatronica liggen er veel mogelijkheden voor het oprapen. Vaak ga je aan de slag bij grote bedrijven. Soms zelfs op internationaal niveau. Deze bedrijven beschikken over veel technische apparatuur en machines, die onderhouden moeten worden. Het bedrijfsleven staat te springen om technische systeemdenkers. Met jouw hulp rijdt een machine straks rond als een tierelier. Of jij weet net een productielijn zo te modificeren, dat je tijd bespaart voor de hele organisatie. Dit ga jij straks doen voor nationale of internationale organisaties. 

Wat vinden anderen van WtbE?

WtbE vond voor mij een vacature die bij perfect past bij mijn werkervaring en motivatie. Bij een bedrijf waar ik nog jarenlang zou kunnen en willen werken.
Screenshot 2021 11 23 At 10.58.16

Mingus Pokomasse

Junior Cost Engineer

Het contact met WtbE Engineering verloopt vanaf het eerste moment prettig! Jeffrey en zijn collega’s zijn enthousiast en zorgen voor een uitstekende begeleiding.
Screenshot 2021 11 23 At 10.48.46

Sander Klamer

Junior Project Engineer bij ENGIE

Welke competenties bezit je als medewerker in de mechatronica?

Je staat op het punt om een carrière in de mechatronica te beginnen. Werken aan besturings-, meet- en regeltechnieken klinkt voor jou als muziek in de oren. Iemand in dit vakgebied is zowel technisch, heeft inzicht en is creatief. Maar welke competenties komen erbij kijken om succesvol te zijn in dit vakgebied? Wat denk je van:

 • Samenwerken.
  Ontwerpen in de mechatronica doe je niet alleen. Samen met andere teams en afdelingen stel je de mogelijkheden af. 
 • Leergierig.
  Technologie staat nooit stil. Daarom moet je telkens bijleren om op de hoogte te blijven van de nieuwste mogelijkheden. 
 • Creativiteit.
  Je bent continu op zoek naar innovatieve oplossingen voor hedendaagse en toekomstige problemen. Dat vraagt om een creatieve invalshoek.
 • Analyseren.
  Je bent in staat om veel data door te nemen, er een oordeel over te vellen en verbeteringen voor te stellen.
 • Interesse in techniek.
  Je werkt van nature graag met je handen en toont enige belangstelling in techniek. 
Mechatronica Vacatures 02

Eigenschappen van iemand in de mechatronica

Bovenstaande competenties geven op brede schaal weer waar je als medewerker in de mechatronica aan moet voldoen. Als je in het plaatje past, ligt er misschien wel een mooie carrière voor je in het verschiet. Ook helpt het om als persoon over de volgende eigenschappen te beschikken:

 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Veiligheid voorop
 • Oplossingsgericht
 • Ambitieus
 • Technisch
 • Wiskundig

Uitgelichte mechatronica vacatures

We zijn zo vrij geweest om alvast een paar bijzondere mechatronica vacatures voor je te selecteren. Bekijk deze selectie en bepaal of jij bij één van deze bedrijven aan de slag wilt gaan.

Welk denkniveau is nodig voor een baan in de mechatronica?

Mechatronica is erg breed. Het is daarom lastig om één denkniveau te koppelen aan deze sector. Op elk leerniveau zijn er opleiding te volgen om jou aan een baan in de branche te helpen. Dat begint al met mbo-opleidingen tot technicus mechatronica systemen of monteur mechatronica.

Ook op hbo-niveau zijn een aantal opleidingen om te volgen. Tijdens een hbo-opleiding mechatronica ga je op ontdekkingsreis binnen de verschillende vakgebieden. Deze overlappen met werktuigbouwkunde, technische informatica en elektrotechniek. In heel Nederland is vraag naar mensen in de mechatronica. De meeste mbo- en hbo-scholen bieden daarom opleidingen in deze richting aan.

In welke provincies hebben wij actuele vacatures?

Het aanbod in mechatronica vacatures varieert telkens. Maar er is altijd aanbod. In heel Nederland zijn bedrijven op zoek naar de beste technische mensen. Momenteel zoeken bedrijven in de volgende provincies naar talent in de mechatronica:

 

Bekijk in welke provincies vacatures openstaan (Mechatronica)
Mechatronica Vacatures 01

Veelgestelde vragen over de mechatronica

Nog vragen waar je geen antwoord op hebt gekregen? Hieronder vind je veelgestelde vragen over de mechatronica. Laat het ons weten als je nog extra vragen hebt.

Hoeveel vraag is er naar mechatronica vacatures?

In de technische sector is veel vraag naar nieuwe mensen. Dat is dus ook het geval voor vacatures in de mechatronica. Sterker nog, naar verwachting stijgt de komende jaren de vraag naar mensen in de mechatronica nog meer. Er valt altijd iets te creëren of te repareren, waardoor handige mensen nodig blijven om dat te doen. Het maakt niet uit in welk deel van Nederland je woont, aangezien deze vraag landsbreed geldt.

Hoe ziet de toekomst van de mechatronica eruit?

Een deel van het antwoord is in het kopje hierboven al gegeven. In de toekomst stijgt de vraag naar technisch vaardige mensen in de mechatronica nog verder. Momenteel vind 96% van alle mensen na het behalen van hun diploma in deze sector een baan op niveau. Aangezien je als mechatronicus aan de slag gaat met het maken en repareren van zeer specifieke apparaten, is de kans op robotisering van je baan erg klein. Robots repareren zichzelf namelijk (nog) niet. En daar spring jij met je kennis en kunde natuurlijk op in.

Conclusie & de nieuwste vacatures in je inbox

Als mechatronicus combineer je technische disciplines, zoals werktuigbouwkunde, ICT en elektrotechniek. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met besturingssystemen van computers of in de machinebouw van landbouwvoertuigen. Uiteenlopende werkzaamheden die in de basis allemaal voortkomen uit een opleiding mechatronica. Als mechatronicus ben je leergierig, groei je mee met de technologie en bedenk je creatieve oplossingen voor complexe situaties. De komende jaren stijgt de vraag naar mensen in deze sector en qua salaris hoef je je geen zorgen te maken. Op elk denkniveau is er vraag naar technisch kundige mensen in deze sector.

Zie jij een baan voor je als mechatronicus? Bekijk de mechatronica vacatures op deze pagina. Op zoek naar een specifieke functie binnen dit werkveld? Ontvang vacatures op maat door je in te schrijven voor de Job alert van WtbE. 

Wat denken anderen van WtbE?

Goede ervaringen met WtbE. De consultants weten goed hoe ze mens en organisatie kunnen verbinden. Persoonlijk contact en betrokkenheid zorgen voor een goede samenwerking.

Verena van der Werf

SMST, HR Officer

Prettige ervaring gehad met Jeffrey en goed geholpen aan een passende uitdaging.

Marten Hoekstra

Werkvoorbereider Installatietechniek EQUANS Roden, MBO Engineering

Onze vacatures

Misschien ook wel iets voor jou

Bekijk alle vacatures
Vacature nummer #7453

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

Hybride werken

Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij landelijk op zoek naar een Pre-Sales Consultant IT. In deze functie ga je aan de slag binnen een internationale organisatie, deze onderneming is actief in 26...

Vacature nummer #7542

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Ben jij klaar om de drijvende kracht te zijn achter de inkoop van vitale diensten en zo een verschil te maken in de energietransitie? Als Inkoper Services krijg je de kans om te...

Team WtbE

Nog geen match gevonden?

Schrijf je in voor de Job alert en ontvang vacatures die bij je passen.

Ontvang vacatures op maat