Technische Bedrijfskunde Vacatures 02
shape

Technische bedrijfskunde vacatures

Verspreid door heel Nederland zijn bedrijven op zoek naar technisch vaardige mensen voor in hun bedrijf.

Bekijk actuele elektrotechniek vacatures

Bij WtbE vind je regelmatig technische bedrijfskunde vacatures. Verspreid door heel Nederland zijn bedrijven op zoek naar technisch vaardige mensen voor in hun bedrijf. De functies binnen deze branche zijn uiteenlopend.

Op deze pagina vind je een overzicht met alle huidige openstaande vacatures in dit vakgebied. Staat er iets interessants voor je tussen? Klik een vacature aan die je hart sneller laat kloppen. Neem vervolgens alle aanwezig informatie over de baan en het achterliggende bedrijf tot je. Bepaal voor jezelf of de functie aansluit bij jouw toekomstbeeld.

Wat kun je op deze pagina verwachten?

Nieuwste technische bedrijfskunde vacatures

Deze technische bedrijfskunde vacatures zijn net binnengekomen. Kijk direct of jouw droombaan ertussen zit.

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Bekijk alle nieuwe vacatures (Technische Bedrijfskunde)

Wat doet iemand in de technische bedrijfskunde?

Technische bedrijfskunde is ontzettend breed. In dit vakgebied hou je je bezig met de technische aspecten van bedrijfsvoering. Met jouw kennis en kunde komt de techniek binnen een organisatie tot leven. En dat is veel waard! Je weet veel over wiskunde, automatisering en sociale wetenschappen. Afhankelijk van de uiteindelijke baan die je uitoefent, verschillen de werkzaamheden van je functie. Centraal in je functie staat het werken met goederen- en informatiestromen van de organisatie waarvoor je werkt. 

Wat word je met een diploma in de technische bedrijfskunde?

Met een diploma in de technische bedrijfskunde op zak, ligt er een breed arbeidsveld voor je open. Waar jouw toekomstige baan ligt? Dat is de grote vraag. Bij WtbE kan je onder andere de volgende technische bedrijfskunde vacatures tegenkomen:

 • Productiemanager
 • Projectleider
 • Kwaliteitsmanager
 • Technisch adviseur
 • (Assistent) engineer
 • Technisch tekenaar

Schakel tussen management en techniek

Dit zijn slechts enkele mogelijke beroepen die je met dit diploma kunt uitoefenen. Sommige beroepen keren onder een andere naam terug als vacature. Je gaat je in ieder geval bezighouden met goederen- en informatiestromen. Vaak ben je de schakel tussen het management en de techniek van een organisatie. Aan verantwoordelijkheid geen gebrek in deze branche. 

Wat verdient iemand in de technische bedrijfskunde?

Ga je aan de slag in de technische bedrijfskunde? Dan verdien je met een baan, aansluitend op je studie, boven het gemiddelde van een gemiddelde hbo-opleiding. Het basissalaris begint op ongeveer 2700 tot 2850 euro bruto. Dat loopt in vijf jaar op tot 3600 euro bruto en na tien jaar zelfs ruim boven de 4400 euro. Al met al verdien je als technisch bedrijfskundige ruim boven het wettelijk minimum. 

Technische Bedrijfskunde Vacatures 03

Welke vakken krijg je bij technische bedrijfskunde?

In Nederland bieden meerdere hogescholen de opleiding technische bedrijfskunde aan. Verspreid door heel het land, van Groningen tot de randstad en in het zuiden, zijn opleidingen te volgen in deze richting. Vooraf ben je natuurlijk benieuwd welke vakken je volgt om je diploma te halen. Hieronder een greep uit het te verwachten lespakket:

 • Wiskunde
 • Economie
 • Communicatie
 • Sociologie
 • Organisatiekunde
 • Marketing
 • Productieleer
 • Logistiek
 • Statistiek
 • Research
 • Organisatieverandering

Tijdens een opleiding technische bedrijfskunde krijg je te maken met zowel theorie, als praktijk. Vooral dat laatste is in deze branche erg belangrijk. De meeste hogescholen hebben nauwe banden met bedrijven in de regio. Daar breng je, bijvoorbeeld tijdens een stage, al het geleerde in de praktijk.

Met wie krijg je vanuit WtbE te maken?

WtbE is de vacaturesite voor carrières in de techniek. We hebben oprechte aandacht voor elkaar, de opdrachtgever, jou als kandidaat en ieders gezamenlijke doelen. We vinden het belangrijk om kwalitatieve matches te realiseren tussen technici en bedrijven. Bij WtbE vind je ervaren consultants en recruiters met technische kennis. Ons enthousiaste team weet hoe de markt eruit ziet en welke vragen er zijn. Daar handelen we ook naar. Voor vragen over technische bedrijfskunde vacatures krijg je bij ons te maken met onderstaande collega’s. 

Ilse Biermann, Commercieel Assistent

Ilse Biermann

Commercieel assistent backoffice

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor WtbE. Ik ben behulpzaam en mag graag dingen regelen voor onze werknemer en mijn directe collega's. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers: het beantwoorden van telefoontjes en e-mails, het opstellen van contracten en de facturatie behoren allemaal tot mijn taken. Ik krijg vooral energie van de variatie in mijn werk. Ik breng graag structuur aan in mijn werk en hierdoor zorg ik dat alles op orde is. Ik vind het fijn om goed contact te hebben met klanten en werknemers. Op deze manier bouw je vertrouwen op en dat vind ik belangrijk.

Bij welke bedrijven kan je aan de slag?

Veel bedrijven staan te springen om afgestudeerden in de technische bedrijfskunde. De grote namen in de Nederlandse bedrijfswereld zoeken telkens naar het nieuwste talent. Denk daarbij aan organisaties als ING, NS of KLM. Grote bedrijven met verschillende producten en diensten, die allemaal hulp kunnen gebruiken in het verbeteren van hun goederen- en informatiestromen.

Niet alleen grote bedrijven verwelkomen jouw hulp al te graag. Ook de overheid is voortdurend op zoek naar mensen in de technische bedrijfskunde. Bij hen kijk je naar infrastructurele ontwikkelingen of innovaties op maatschappelijk niveau. Aan mogelijkheden geen gebrek binnen de technische bedrijfskunde.  

Wat zeggen andere studenten over WtbE?

Prettige ervaring gehad met Jeffrey en goed geholpen aan een passende uitdaging.

Marten Hoekstra

Werkvoorbereider Installatietechniek EQUANS Roden, MBO Engineering

Het contact met WtbE Engineering verloopt vanaf het eerste moment prettig! Jeffrey en zijn collega’s zijn enthousiast en zorgen voor een uitstekende begeleiding.
Screenshot 2021 11 23 At 10.48.46

Sander Klamer

Junior Project Engineer bij ENGIE

Welke competenties bezit je in de technische bedrijfskunde?

In de technische bedrijfskunde ben je veel bezig met bedrijfsprocessen. Jouw inzicht op de kleinste details in deze processen kunnen van grote invloed zijn op eindresultaten. Een baan in deze sector is lang niet voor iedereen weggelegd. Belangrijke competenties om over te beschikken zijn:

 • Samenwerkingsvermogen.
  Je bent de schakel tussen verschillende afdelingen.
 • Creativiteit.
  Je bedenkt oplossingen voor technische vraagstukken en processen.
 • Communicatie.
  Je overlegt met meerdere organisaties en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is.
 • Analytisch inzicht.
  Je zoomt in op de details in bedrijfsprocessen en ontdekt waar zich mogelijke problemen bevinden.
 • Adviseren.
  Mogelijke oplossing in een proces gevonden? Je weet een passend advies voor de situatie op papier te zetten.
 • Vertalen.
  Je zorgt ervoor dat alle disciplines binnen de organisatie begrijpen waar je mee bezig bent.
Technische Bedrijfskunde Vacatures 04

Eigenschappen van een technisch bedrijfskundige

Bovengenoemde competenties helpen je een eind op weg om succesvol te zijn als technisch bedrijfskundige. Daarnaast is het handig om te beschikken over bepaalde persoonlijke eigenschappen. Deze eigenschappen helpen jou om je werk straks op meer natuurlijke wijze en daardoor makkelijker uit te voeren. Handige eigenschappen zijn dan ook:

 • Gedreven
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Leergierig
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Overwicht

Voel je je aangesproken door deze eigenschappen? Grote kans dat een toekomst in de technische bedrijfskunde voor je is weggelegd.

Welk denkniveau is nodig voor een baan in de technische bedrijfskunde?

Het overgrote deel van de opleidingen in de technische bedrijfskunde is op hbo-niveau. Toch vind je in Nederland ook diverse opleidingen op mbo-niveau. Op het mbo hou je je bezig met onder andere kwaliteits- en procesmanagement en marketing. Daarnaast leer je werken op projectbasis. Met dit mbo-diploma op zak is het mogelijk om een startersfunctie te vinden of door te stromen naar een hbo-opleiding.

Het maximale uit jezelf halen? Na een hbo-opleiding technische bedrijfskunde, staan er diverse masterprogramma’s klaar. Denk daarbij aan een opleiding Next Level Engineering of Technische Bestuurkunde. Landelijk is er veel vraag naar mensen in de technische bedrijfskunde op vrijwel elk denkniveau. 

In welke provincies hebben wij actuele vacatures?

Het aanbod in technische bedrijfskunde vacatures verschilt telkens. Zowel kleine als grote bedrijven en de overheid zijn op zoek naar mensen in dit profiel. Die vind je in heel Nederland. Momenteel hebben wij vacatures online van bedrijven in Groningen, Friesland en Drenthe. 

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Projectmanager Smart Digital Transformation

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

1

Productiemanager Eindassemblage

HBO

Technische Bedrijfskunde

Drenthe

Consultant Energie & Duurzaamheid

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Planner Machinebouw

HBO

Technische Bedrijfskunde

Friesland

Bekijk in welke provincies vacatures openstaan (Technische bedrijfskunde)

Veelgestelde vragen over de technische bedrijfskunde

Nog vragen waar je geen antwoord op hebt gekregen? Hieronder vind je veelgestelde vragen over de technische bedrijfskunde. Staat jouw gewenste antwoord ertussen?

Technische Bedrijfskunde Vacatures 05

Hoeveel vraag is er naar technische bedrijfskunde vacatures?

In de technische bedrijfskunde hoef je je voorlopig geen zorgen te maken. De vraag naar technische bedrijfskunde vacatures blijft consistent. De werkgelegenheid in dit vakgebied, na het behalen van je diploma, is redelijk goed. Na het behalen van je diploma is het mogelijk om binnen enkele maanden al ergens aan de slag te gaan in een startersfunctie. Ook aan doorgroeimogelijkheden binnen organisaties is geen gebrek. De kans dat jouw taken in de toekomst geautomatiseerd worden, is gemiddeld. Er zal nog lange tijd vraag zijn naar de menselijke kennis en kunde in de technische bedrijfskunde. 

Wat zeggen docenten over WtbE?

Al vele jaren levert WtbE, in het bijzonder Jacques Mulder, een waardevolle bijdrage aan het klaarstomen van de vierdejaars studenten Technische Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool voor de arbeidsmarkt! Met zijn enorme ervaring en vakkennis weet Jacques de studenten de kneepjes van het solliciteren bij te brengen. Hij doet dit op een heel prettige en open manier. De studenten waarderen deze bijzondere 'gasttraining' enorm.

Maryvonne Nieboer

Docent Hanzehogeschool

Hoe ziet de toekomst van de technische bedrijfskunde eruit?

Zoals meermaals aangegeven is de technische bedrijfskunde een breed werkveld. Zowel bij kleine als grote organisaties is veel vraag naar deze mensen. In de financiële, maatschappelijke, maar ook in de gezondheidssector, is vrijwel altijd vraag. Dat zal ook in de toekomst nog het geval zijn. Je bent zelf helemaal vrij om ervaring op te doen bij bedrijven die je interesseren. Vervolgens is het mogelijk om deze opgedane ervaring mee te nemen naar bedrijven binnen andere sectoren. De keuzevrijheid voor mensen in de technische bedrijfskunde is groot. 

Samenvatting & de nieuwste vacatures in je inbox!

Als technisch bedrijfskundige houd je je bezig met de goederen- en informatiestromen binnen een organisatie. Zowel op mbo-, hbo- als masterniveau zijn diverse opleidingen te vinden die aansluiten bij deze functie. Het salaris van iemand in dit vakgebied is bovengemiddeld en er is voldoende toekomstperspectief aanwezig om de studie te volgen. Zowel kleine en grote bedrijven als de overheid zijn telkens op zoek naar mensen in de technische bedrijfskunde. In heel Nederland zijn deze organisaties op zoek naar nieuw talent om aan zich te binden. Als technisch bedrijfskundige ben je ondernemend, enthousiast en leergierig. Met jouw scherpe oog voor detail, sterke communicatie en adviserend vermogen, ben jij een belangrijke schakel in de keten. 

Zie jij een baan voor je als technisch bedrijfskundige? Bekijk de technische bedrijfskunde vacatures op deze pagina. Op zoek naar een specifieke functie binnen dit werkveld? Ontvang vacatures op maat door je in te schrijven voor de Job alert van WtbE.

Onze vacatures

Misschien ook wel iets voor jou

Bekijk alle vacatures
Vacature nummer #7453

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

Hybride werken

Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij landelijk op zoek naar een Pre-Sales Consultant IT. In deze functie ga je aan de slag binnen een internationale organisatie, deze onderneming is actief in 26...

Vacature nummer #7542

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Ben jij klaar om de drijvende kracht te zijn achter de inkoop van vitale diensten en zo een verschil te maken in de energietransitie? Als Inkoper Services krijg je de kans om te...

Team WtbE

Nog geen match gevonden?

Schrijf je in voor de Job alert en ontvang vacatures die bij je passen.

Ontvang vacatures op maat