Technische Bedrijfskunde Vacatures 04
shape

Technisch personeel Drenthe

Vind het perfecte technische talent in Drenthe bij WtbE

Bekijk alle kandidaten in Drenthe

Zoekt u technische professionals in Drenthe? WtbE is dé specialist in het verbinden van technisch talent met de juiste werkgever in deze regio. Of u nu een junior engineer nodig hebt of een ervaren manager, wij hebben de expertise om de perfecte kandidaat voor u te vinden.

Met onze jarenlange ervaring en ons uitgebreide netwerk in Drenthe, kennen we de technische markt als geen ander. Of het nu gaat om Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica, of een andere technische discipline, wij hebben de juiste match voor u.

Wat kunt u verwachten op deze pagina?

Onze aanpak: hoe WtbE het verschil maakt

Wij geloven in een persoonlijke aanpak. We leren uw bedrijf en behoeften kennen, waarna we in ons uitgebreide netwerk van professionals de ideale kandidaat voor u zoeken. Onze selectie gaat verder dan alleen een CV-match; we kijken naar persoonlijkheid, ambities van de kandidaat en naar de bedrijfscultuur van uw bedrijf. Zo zorgen we ervoor dat zowel u als de kandidaat tevreden zijn.

Met wie krijgt u te maken?

Bert Blaauw, Algemeen directeur

Bert Blaauw

Directeur en ondernemer

Alles wat ik onderneem, doe ik vol passie en energie! Bij mij staat kwaliteit voorop, en ik sta altijd open voor verbetering van de dienstverlening, zowel inhoudelijk als binnen het team. Ik ben een iemand die graag betrokken is bij het welzijn van mijn team en sta ik open voor goede initiatieven. Maar het blijft niet bij leuke ideeën alleen, het liefst voeg ik meteen daad bij woord. Van het organiseren van interessante workshops tot en met een gaaf kantoor waar alles tot in de puntjes geregeld is.

Jacques Mulder, Operationeel directeur

Jacques Mulder

Operationeel directeur

Mijn naam is Jacques en ik lever al sinds 2008 een belangrijke bijdrage bij aan het succes van WtbE. Als mede-eigenaar van WtbE vervul ik de functie van Operationeel directeur. Het is mijn uitdaging om ervoor te zorgen dat de teams op onze kantoren in Groningen en Leeuwarden, optimaal kunnen functioneren. Ik ben een echte avonturier, die zowel zakelijk als privé mijn dromen najaagt. In mijn werk vind ik het heel belangrijk om meerwaarde te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van sollicitatietraining of carrière coaching. Mensen zijn altijd verbaasd dat ik zo snel tot de kern kom.

Sollicitatiegesprek voeren

Wat zeggen anderen over WtbE?

Goede ervaringen met WtbE. De consultants weten goed hoe ze mens en organisatie kunnen verbinden. Persoonlijk contact en betrokkenheid zorgen voor een goede samenwerking.

Verena van der Werf

SMST, HR Officer

Professioneel bedrijf dat goede kandidaten levert, snel kan schakelen en is goed bereikbaar. Houden zich aan de gemaakte afspraken en hebben ook prettig contact met de medewerkers. Zeker een aanrader.

Tina Schilstra

IVER Group, HR Manager

Ontdek het technisch talent van Drenthe

Alle kandidaten uit Drenthe

Vind goed opgeleid personeel uit Drenthe

Drenthe heeft een breed aanbod aan goed opgeleid personeel. De Hanzehogeschool heeft een locatie in Assen waar het onderwijs en het bedrijfsleven samenkomen. Hier worden technici opgeleid en voorbereid op het werkleven. Op deze locaties is de Master Smart Systems Engineering gevestigd, evenals bepaalde onderdelen van de Bachelor Elektrotechniek. Dit maakt Drenthe een geschikte provincie om nieuw technisch talent te ontdekken.

De vraag naar technisch personeel in Drenthe

In de technische sector is het aantal vacatures in de afgelopen jaren flink gestegen. In het tweede kwartaal van 2022 waren er in heel Nederland maar liefst 86.250 technische vacatures beschikbaar. Ook in Drenthe is het personeelstekort merkbaar. WtbE staat voor u klaar om de perfecte kandidaten te vinden voor uw technische vacatures in Drenthe.

Op zoek naar tijdelijk technisch personeel in Drenthe?

Of het nu gaat om tijdelijke versterking voor uw project of technici met een specifieke expertise, WtbE zorgt dat uw team in Drenthe compleet is. We zijn volledig op de hoogte van de huidige trends en ontwikkelingen binnen de technische sector in Drenthe. WtbE onderscheidt door:

 • Diepgaande kennis van de technische nichemarkt in Drenthe
 • Kwalitatieve detachering  met het keurmerk NEN4400-1
 • Zorgvuldige matching en bemiddeling  tussen kandidaat en bedrijf, op basis van persoonlijke connectie en skills
 • Een team van ervaren consultants en recruiters die de Drentse markt door en door kennen.

Op zoek naar vast technisch personeel in Drenthe?

Wilt u uw team versterken met vast technisch personeel? Ontdek deta-vast. In dit model kunnen onze gedetacheerde technici na hun traject een vaste positie binnen uw team krijgen.  

Hoewel het detacheringsproces vaak eindigt na plaatsing, blijft WtbE gedurende een jaar betrokken bij de kandidaat. Tijdens dit jaar nemen wij alle verantwoordelijkheden op ons, waarbij we voortdurende begeleiding en ondersteuning bieden. Deta-vast geeft u garantie op een technisch professional, zelfs in een markt met personeelstekorten.

 

Hoe verloopt het selectieproces? Een stappenplan.

Wij kunnen u helpen bij het vinden van uw toekomstige werknemers op twee manieren. U kunt zelf een vacature voor Drentse kandidaten opstellen of kiezen uit ons Drentse kandidatenbestand. We leggen het proces hieronder stapsgewijs uit voor beide methoden.

Kies uw kandidaat uit ons bestand

 • Bezoek onze website.
 • Filter op de gewenste sector.
 • Ontdek kandidaten die aan uw criteria voldoen.
 • Vul uw gegevens in en laat een reactie achter.
 • Wij informeren de kandidaat over uw interesse.
 • Samen bespreken we de potentiële match.

Zelf een vacature opstellen

 • Lever een vacature aan bij WtbE.
 • Wij promoten uw vacature op diverse platformen en onze website.
 • Kandidaten uit Drenthe en omstreken kunnen reageren.
 • WtbE selecteert de beste kandidaten voor u.
 • Ontvang een voorselectie van deze kandidaten.
 • Kies de ideale kandidaat.
 • Een perfecte match!

Inzicht in onze werkwijze

Kosten voor het plaatsen van een vacature

We hanteren een transparante ‘No-Cure, No-Pay’ benadering voor onze dienstverlening. Wat betekent dit voor u? Simpelweg dat u pas voor onze diensten betaalt op het moment dat we daadwerkelijk een geschikte kandidaat voor u hebben gevonden en geplaatst. U betaalt dan de uren die deze kandidaat bij u werkt.

Mogelijkheden tot overname van personeel

Wilt u een door ons voorgestelde kandidaat in vaste dienst nemen? Dat is in de meeste gevallen geen probleem. Geef dit bij ons aan, dan bespreken we de mogelijkheden.

Training tijdens het detacheringstraject

Wij beseffen ons goed hoe belangrijk het is dat onze kandidaten up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen binnen de technische sector. Daarom bieden we niet alleen een detacheringstraject aan, maar gaan we een stap verder. Gedurende het gehele detacheringstraject bieden we de mogelijkheid voor bijscholing en training. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat onze professionals nieuwe kennis en vaardigheden opdoen die hen, en daarmee uw organisatie, naar een hoger niveau tillen.

De branches waarin onze professionals werkzaam zijn

 • Bedrijfsbureau
 • Engineering
 • Maintenance
 • Management
 • Sales
 • Supply Chain

Personeelsoverschot of -tekort? TemPlacement is de oplossing

Bezorgd over stijgende loonkosten of onvoldoende werk voor uw eigen team? Dit zijn veelvoorkomende zorgen in de technische sector, waar de marktomstandigheden vaak onvoorspelbaar zijn en opdrachten niet altijd gegarandeerd zijn. Wat moet u doen als u tijdelijk minder werk heeft voor uw medewerkers? WtbE heeft het antwoord: TemPlacement. Hiermee kunt u uw personeel tijdelijk ter beschikking stellen aan bedrijven die extra handen nodig hebben.

 

Bij TemPlacement fungeren wij als matchmaker. Met ons uitgebreide netwerk hebben wij zicht op de beschikbare capaciteit bij diverse bedrijven in Drenthe. Met meer dan vijftien jaar ervaring in de technische sector zijn wij in staat om de juiste personen met het juiste bedrijf te matchen. 

 

Voordelen van TemPlacement bij overcapaciteit

Wanneer u te maken heeft met overcapaciteit, biedt TemPlacement meerdere voordelen. U bespaart kosten door uw personeel elders in te zetten, zonder zich zorgen te maken over loonkosten. U behoudt uw eigen team en creëert daarmee sociale rust op de werkvloer, doordat u de arbeidscapaciteit kunt aanpassen aan de werkdruk. Bovendien kan het uitgeleende personeel waardevolle extra kennis en expertise opdoen en overbrengen aan uw team.

 

Voordelen van TemPlacement bij ondercapaciteit:

Bij ondercapaciteit biedt TemPlacement direct toegang tot technici. Dit is essentieel voor de voortzetting van projecten. U bent verzekerd van inzetbaar personeel binnen de afgesproken termijn, zonder verrassingen. Dit is niet alleen financieel voordelig omdat u alleen betaalt voor de benodigde capaciteit gedurende de specifieke periode, maar u heeft ook geen verdere verplichtingen na afloop van het project. Dit biedt  flexibiliteit voor uw organisatie.

 

De vereisten voor TemPlacement

Om in aanmerking te komen voor TemPlacement, moet uw bedrijf geregistreerd zijn volgens de Wet Allocatie Arbeidskrachten Door Intermediairs (Waadi). Deze registratie is verplicht voor bedrijven die arbeidskrachten uitlenen of beschikbaar stellen. U kunt bij de Kamer van Koophandel (KvK) een Waadi-check doen om te controleren of uw bedrijf in aanmerking komt voor TemPlacement.

Doe de check!

Vind technisch talent

Op zoek naar technisch talent in Drenthe? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek leren wij uw bedrijf beter kennen, waardoor we in staat zijn u te koppelen aan de juiste technische professionals. Heeft u vragen over onze diensten of over een specifieke kandidaat, aarzel dan niet om een bericht te sturen. Neem contact op en ontdek hoe WtbE uw bedrijf kan helpen bij het vinden van personeel.

Contact

Onze vacatures

Misschien ook wel iets voor jou

Bekijk alle vacatures
Vacature nummer #7453

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

Hybride werken

Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij landelijk op zoek naar een Pre-Sales Consultant IT. In deze functie ga je aan de slag binnen een internationale organisatie, deze onderneming is actief in 26...

Vacature nummer #7542

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Ben jij klaar om de drijvende kracht te zijn achter de inkoop van vitale diensten en zo een verschil te maken in de energietransitie? Als Inkoper Services krijg je de kans om te...

Team WtbE

Nog geen match gevonden?

Schrijf je in voor de Job alert en ontvang vacatures die bij je passen.

Ontvang vacatures op maat