Technische Bedrijfskunde Vacatures 04
shape

Technisch personeel Friesland

Ook in Friesland matchen wij technisch personeel met de juiste werkgever.

Bekijk alle kandidaten in Friesland

Is uw bedrijf gevestigd in Friesland en bent u op zoek naar technisch personeel? Dan bent u bij WtbE aan het juiste adres. Of u nu op zoek bent naar een junior, medior, of senior, wij stellen de juiste kandidaten voor. Ontdek alle informatie over uw toekomstige werknemers.

Vind de nieuwste vacatures voor elk niveau in Friesland. Met meer dan 15 jaar ervaring heeft WtbE de juiste kennis om uw bedrijf te voorzien van technisch personeel. Door ons uitgebreide netwerk zijn we in staat om je te verbinden met technici in sectoren als Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica en nog veel meer. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kunt u op deze pagina verwachten?

WtbE levert uw ideale kandidaat

Wij maken het verschil in uw zoektocht naar de juiste werknemer voor uw bedrijf. Niet langer een stapel CV’s op uw bureau, maar een voorselectie van geschikte kandidaten in uw mailbox. Dit bespaart u veel tijd, zodat u meer tijd overhoudt voor uw bedrijf. Wel zo handig in tijden van personeelstekort.

Om de geschikte kandidaat te vinden, verdiepen we ons eerst in uw bedrijf. We vinden het belangrijk om kandidaten niet alleen te matchen op basis van hun kwaliteiten, maar ook op hun persoonlijke drijfveren. Bovendien kijken we of deze kandidaat bij uw bedrijfscultuur past. Zo vinden we een geschikte kandidaat voor uw bedrijf, óók op de lange termijn.

Wat vinden anderen van WtbE?

Goede ervaringen met WtbE. De consultants weten goed hoe ze mens en organisatie kunnen verbinden. Persoonlijk contact en betrokkenheid zorgen voor een goede samenwerking.

Verena van der Werf

SMST, HR Officer

Professioneel bedrijf dat goede kandidaten levert, snel kan schakelen en is goed bereikbaar. Houden zich aan de gemaakte afspraken en hebben ook prettig contact met de medewerkers. Zeker een aanrader.

Tina Schilstra

IVER Group, HR Manager

Handig om te weten over detachering

De kosten voor het uitzetten van een vacature

Er zijn geen kosten verbonden aan het uitzetten van een vacature. Wij hanteren een No-Cure, No-Pay beleid. Wij plaatsen uw vacature kosteloos op onze website en op diverse andere sites. Daarnaast is uw vacature te vinden op LinkedIn en circa 30 vacaturebanken. Bovendien tonen wij uw vacature aan ons uitgebreide netwerk van kandidaten (>2000) die we in de afgelopen 15 jaar hebben opgebouwd. Alleen wanneer wij een kandidaat aan uw bedrijf matchen op basis van detachering, volgt er wekelijks een facturatie. Wij brengen dan kosten in rekening voor de daadwerkelijk gewerkte uren door de kandidaat. 

Kan ik een werknemer van WtbE in dienst nemen?

Uiteraard is dit mogelijk. De minimale inleenperiode bedraagt bij ons 12 maanden. Na deze periode kunt u de kandidaat zonder extra kosten overnemen. Een verlenging van deze termijn is altijd bespreekbaar.

Een kleine kanttekening: sommige technici binnen WtbE zijn vast in dienst en dus niet beschikbaar voor overname.

Opleiding en scholing tijdens detachering

Tijdens het detacheringstraject is het mogelijk om uw werknemer scholing aan te bieden. De (persoonlijke) en technische ontwikkeling van onze kandidaten is voor ons erg belangrijk. Daarom gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden tot opleiding en scholing. Zo vergroot u de inzetbaarheid van uw werknemer.

 

Bekijk alle kandidaten in Friesland

De sectoren waarin onze kandidaten actief zijn

Hoe gaat het proces in zijn werk? Een stappenplan.

Bij ons vindt u uw toekomstige werknemers op twee verschillende manieren. Zo kunt u zelf een vacature opstellen of een keuze maken uit ons kandidatenbestand. Hieronder leggen wij het proces stap voor stap uit voor beide manieren.

Zelf een vacature opstellen

 1. Lever een vacature aan bij WtbE. 
 2. Wij plaatsen uw vacature op verschillende platformen, waaronder onze website.
 3. Kandidaten kunnen reageren op deze vacature.
 4. WtbE selecteert de meest geschikte kandidaten.
 5. Ontvang een voorselectie van deze kandidaten.
 6. Selecteer de perfecte kandidaat. 
 7. It’s a match!

Kies uw kandidaat uit ons klantenbestand

 1. Ga naar onze website.
 2. Filter op de gewenste sector en regio.
 3. Vind kandidaten die voldoen aan uw eisen.
 4. Vul uw gegevens in en reageer
 5. Wij stellen de kandidaat op de hoogte van uw interesse.
 6. Samen kijken we of het een match is.
Agile Werkwijze

Hoe stelt u een goede vacature op?

Elke vacature is verschillend. Wat er precies in een vacature staat, is afhankelijk van het soort personeel dat u zoekt. Toch zijn er een aantal overeenkomende zaken waar u over na moet denken bij iedere vacature. We hebben deze zaken voor u op een rij gezet:

Sector

In welke sector is uw bedrijf werkzaam? Dit geeft de sollicitanten een goed beeld van in welke sector ze terechtkomen. 

Opleidingsniveau

Zoekt u personeel op mbo-, hbo- of wo-niveau? Beschrijf ook duidelijk of er nog extra eisen zijn, zoals het hebben van een master.

Werklocatie

Tegenwoordig is het heel gebruikelijk om remote te werken. Dit is een combinatie van thuis en op locatie in Friesland werken. Het is verstandig om in de vacature te vermelden wat de voornaamste standplaats van uw werknemers is.

Werktijden

Betreft het een 9-5 baan of werkt de kandidaat ook op andere tijden, zoals ‘s avonds of in het weekend? Hoeveel uur per week zal de kandidaat werkzaam zijn? Wees hier duidelijk over in de vacature.

Bedrijfscultuur

Vertel iets over de cultuur binnen uw bedrijf. Wat zijn de normen en waarden en wat maakt uw bedrijf uniek? 

Collega’s

Wat is de omvang van de afdeling, en hoe groot is het bedrijf zelf? Hoe is het onderlinge contact en worden er veel leuke activiteiten georganiseerd? Dit vertelt veel over de werksfeer. 

Loon

Een indicatie van het loon mag natuurlijk niet ontbreken op een vacature. Dit is waar veel kandidaten waarde aan hechten. Vermeld ook of er bepaalde bonussen, zoals een dertiende maand, te verdienen zijn.

Doorgroeimogelijkheden

De meeste kandidaten willen doorgroeien in hun carrière. Welke mogelijkheden krijgen zij bij uw bedrijf om zichzelf te ontwikkelen?

De vraag naar technisch personeel in Friesland

In de afgelopen jaren is de vraag naar personeel in onder andere de technische sector gestegen. In het tweede kwartaal van 2022 stonden er 86.250 technische vacatures open in Nederland. De vraag naar technisch personeel is dus erg groot. Ook in Friesland is dit te merken. Misschien heeft u dus ook al iets van het personeelstekort meegekregen. WtbE helpt u graag met het vinden van de juiste kandidaten voor uw openstaande vacatures.

Op zoek naar tijdelijk personeel in Friesland?

Of u nu op zoek bent naar extra capaciteit voor uw project of naar technici met specifieke kennis? WtbE maakt uw team compleet. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt en hebben de juiste kandidaten voor uw bedrijf. Onze tijdelijke detachering onderscheidt zich door: 

 • Kennis over de technische nichemarkt
 • Kwalitatieve detachering (keurmerk NEN4400-1)
 • Persoonlijke matching tussen kandidaat en bedrijf
 • Ervaren consultants en recruiters

Op zoek naar vast personeel in Friesland?

Bent u op zoek naar technisch talent voor de lange termijn? Maak kennis met deta-vast. Hierbij krijgen gedetacheerde technici de mogelijkheid om na hun traject bij u in vaste dienst te treden.

 

Waar traditionele detachering vaak stopt na plaatsing, staat WtbE een jaar klaar voor de kandidaat. Gedurende dit jaar dragen wij als WtbE alle verantwoordelijkheden, waarbij we zorgen voor optimale begeleiding en ondersteuning. Met deta-vast kiest u voor zekerheid en kwaliteit. Zo vindt u in tijden van personeelstekort toch uw vaste personeel.

Sollicitatiegesprek voeren

Overbezetting? Wij hebben de oplossing.

Zorgen over oplopende loonkosten of onvoldoende werk voor uw eigen personeel? Voor veel technische organisaties is dit een herkenbaar probleem. De markt is onvoorspelbaar, waardoor het aantal opdrachten kan dalen. Wat doet u in de tussentijd met uw personeel? WtbE heeft de oplossing: TemPlacement. Daarmee leent u uw medewerkers uit aan bedrijven die handen tekortkomen.

Bij TemPlacement zijn wij de matchmaker. Ons grote netwerk geeft ons het overzicht van de capaciteit van verschillende bedrijven in Friesland. Met meer dan vijftien jaar ervaring in de technische sector zetten wij moeiteloos de juiste mensen op de juiste plaats.

Voordelen van TemPlacement bij overcapaciteit

 • Bespaar op de loonkosten
 • Behoud eigen personeel
 • Creëer sociale rust op de werkvloer
 • Voorzie uitgeleend personeel van extra kennis

Voordelen van TemPlacement bij ondercapaciteit

 • Direct technici tot uw beschikking
 • Zekerheid van inzetbaar personeel (binnen de afgesproken termijn)
 • Financieel aantrekkelijk
 • Na het project geen verdere verplichtingen

Voorwaarden voor TemPlacement

Om in aanmerking te komen voor TemPlacement is het belangrijk dat uw bedrijf geregistreerd staat in de Waadi. Dit is de registratieverplichting voor bedrijven die arbeidskrachten uitlenen of beschikbaar stellen. Denk hierbij aan organisaties zoals payrollbureaus en detacheerders, zoals WtbE. Bij de KvK is het mogelijk om een Waadi check te doen. Zo weet u dat u in aanmerking komt voor TemPlacement.

Doe hier de Waadi check!

Advies op maat

Bent u op zoek naar een technisch professional in Friesland? Neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk gesprek. Zo leren wij uw bedrijf beter kennen en matchen wij u met de juiste technici. Heeft u vragen over onze diensten of een kandidaat? Onze experts staan klaar om u te helpen. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden die WtbE uw bedrijf te bieden heeft.

Onze vacatures

Misschien ook wel iets voor jou

Bekijk alle vacatures
Vacature nummer #7453

Pre-sales Consultant IT

HBO

Technische Bedrijfskunde

Nederland

Hybride werken

Voor één van onze opdrachtgevers zijn wij landelijk op zoek naar een Pre-Sales Consultant IT. In deze functie ga je aan de slag binnen een internationale organisatie, deze onderneming is actief in 26...

Vacature nummer #7542

Inkoper Services

HBO

Technische Bedrijfskunde

Groningen

Ben jij klaar om de drijvende kracht te zijn achter de inkoop van vitale diensten en zo een verschil te maken in de energietransitie? Als Inkoper Services krijg je de kans om te...

Team WtbE

Nog geen match gevonden?

Schrijf je in voor de Job alert en ontvang vacatures die bij je passen.

Ontvang vacatures op maat