technische studenten webinar
shape

Webinar marathon voor 100 Hanze-studenten

100 studenten krijgen training van WtbE Academy

Blog

2 november 2020

Jacques Mulder traint online 100 studenten Technische Bedrijfskunde

Afgelopen week heeft commercieel manager en trainer Jacques Mulder een echte Webinar Marathon achter de rug!

Onze topper heeft tijdens 10 webinars bijna 100 hbo-studenten Technische Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool een training gegeven. Wat een unieke prestatie!

Over de webinars

De online training ‘Het sollicitatiegesprek’ is een vast onderdeel van het vak ‘Professionele Vaardigheden’ van de studie BSc Technische Bedrijfskunde.

WtbE Academy verzorgt al vele jaren dit onderdeel voor de Hanzehogeschool en de samenwerking verloopt zeer soepel. In goed overleg met de docenten van de Hanzehogeschool wordt  de training jaarlijks aangescherpt. Dat gebeurt op basis van de huidige markt, tools en trends.

Handvatten voor het sollicitatiegesprek

De studenten worden op de hoogte gebracht van alle facetten die aan de orde zullen komen tijdens hun toekomstige (online) sollicitaties. We bespreken zaken zoals: hoe bereid je je voor op vragen over je competenties (STAR-methode)’? Hoe bereid je je voor op een (online) sollicitatiegesprek in het algemeen en wat voor vragen kun je verwachten? Hoe moet je je gedragen en kleden? Welke vragen kun je zelf stellen? Is het verstandig om al naar het salaris te vragen in het eerste gesprek? Et cetera.

Maar de studenten moeten zich wel degelijk voorbereiden tijdens het webinar! Want elke student kan een gerichte vraag verwachten over de door hun aangeleverde fictieve sollicitatie. Jacques gaat na afloop van het webinar aan elke student 1 vraag stellen, die hij uit het CV en de brief heeft gehaald. Op dat moment gaat de student videobellen met de trainer en volgt een kort rollenspel.

De student moet de specifieke vraag zo goed mogelijk beantwoorden en hoort na afloop een aantal bruikbare tips.

Kortom, zo’n webinar is heel leerzaam en nuttig voor onze toekomstige ingenieurs!

Team WtbE!

Webinar marathon studenten hanzehogeschool
Jacques Mulder geeft Webinar Marathon aan studenten Hanzehogeschool

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden