Team WtbE
shape

Interview met Steven Steenbergen

Assembly Monteur bij Resato International

Interview werknemer

21 februari 2022

Liever engineer dan monteur

Het verhaal van Steven Steenbergen, Assembly Monteur bij Resato International in Assen.

Na 360 graden van de wereld te hebben gezien, van 67 graden noorderbreedte tot Kaap de Goede Hoop, zocht Steven Steenbergen weer vaste grond onder zijn voeten. Uitdagend werk in een goede werkomgeving dicht bij huis. Tijdens zijn uitgebreide zoektocht kwam Steven in contact met WtbE Technische Detachering en daar was het al snel raak: “Ineens kreeg ik een baan waar ik al jaren naar zocht, inclusief de opleiding die ik graag wilde doen.”

In dit interview vertelt Steven over zijn opdracht bij Resato International, zijn ambities en zijn ervaringen met WtbE.

Steven Steenbergen, Assemblage Monteur WtbE Maintenance

Als je je cv online zet, word je meteen platgebeld

“Als monteur is het niet zo moeilijk om een nieuwe baan te vinden. Als je je cv online zet, word je meteen platgebeld door mensen die monteurs zoeken. Ik ben bij een paar bedrijven gaan kijken, maar overal waar ik kwam stond het werk me tegen. Dat lag niet zozeer aan het type bedrijf, als wel aan de werkomgeving en het soort werkzaamheden. Eigenlijk wilde ik helemaal geen monteur meer zijn en het werken op een technische dienst beviel me ook niet. Veel liever wilde ik aan de slag als mechanisch engineer of proces engineer.”

“Dat bleek met mijn cv nog niet zo eenvoudig te zijn. Voor de meeste vacatures had ik niet de juiste vooropleiding. Dus nam ik me voor om een baan dicht bij huis te zoeken en tegelijkertijd te sparen voor het benodigde diploma. Daarnaast meldde ik me aan bij verscheidene detacheringsbureaus, waaronder WtbE. Ik hoopte dat een technisch detacheringsbureau me kon helpen met een opleiding, en anders in elk geval met het vinden van een nieuwe baan.”

Een nieuwe baan en een hbo-opleiding

“Bij WtbE werd ik gelijk uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking op kantoor. De ontvangst was hartelijk en Jacques Mulder, mijn contactpersoon, nam echt de tijd voor mijn verhaal. Ook viel de uitstraling van het kantoor me op: netjes, professioneel, overal was aan gedacht. Tijdens het gesprek vertelde ik over mijn doel om engineer te worden. Jacques bevestigde dat ik een opleiding nodig zou hebben, maar kwam ook meteen met een oplossing: een studieovereenkomst. Dan werk je via WtbE en volg je tegelijkertijd een hbo-opleiding.”

“Vrij snel werd ik door Jacques gebeld: hij had een opdracht waar ik voor in aanmerking kwam: assemblagemonteur bij Resato International in Assen. Binnen twee weken kon ik op gesprek, en toen was het gelijk ‘raak’: it ticked all the boxes. Van de mensen, tot de afdeling (geen technische dienst of service!) tot de overdekte en goed onderhouden werkplaats. Daarnaast kon ik dit werk combineren met de Associate Degree (AD) projectleider techniek volgen. Wat was ik blij! Na vier jaar zoekende te zijn geweest in mijn carrière, viel nu alles op z’n plek.”

Alle vertrouwen in de toekomst

“Mijn arbeidscontract en studie-inschrijving waren snel geregeld, en ik kon snel aan de slag. Een van mijn taken als assemblagemonteur, is het bouwen van waterstof tankstations voor bedrijfswagens. De collega’s bij Resato kunnen zelfs geblinddoekt zo’n ding bouwen, maar voor mij was het allemaal nieuw. Daarom werd ik gevraagd om eens kritisch naar de assembly manual te kijken. Was deze duidelijk en logisch genoeg? Deze opdracht vond ik super: ik mag heel graag processen uitpluizen en van feedback voorzien. Daarnaast moet ik veel onderzoek doen. Deze werkzaamheden vind ik niet alleen leuk om te doen, maar sluiten ook goed bij mijn opleiding en toekomstige functie aan.”

Steven Steenbergen, Assemblage Monteur WtbE Maintenance

“Tot nu toe gaat het goed, zowel op het werk als op de studie. Ik heb er echt een goed gevoel bij. Als ik zo doorga, werk ik over een paar jaar officieel als proces- of maintenance engineer. Misschien zelfs wel bij Resato. Je kan de toekomst niet voorspellen, maar dankzij WtbE heb ik er alle vertrouwen in!”

Als ik in de toekomst weer op zoek ben naar een nieuwe stap in mijn carrière, dan is Jacques Mulder van WtbE de eerste die ik bel!

Ook op zoek naar de perfecte baan in de Maintenance? Wij helpen je graag!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden