Windmolen
shape

Medewerker aan het woord

Storingsmonteur Frank Heida

Interview werknemer

3 oktober 2019

Frank Heida aan het woord

Frank Heida werkt als storingsmonteur bij FrieslandCampina in Workum. Mede door zijn werkzaamheden worden storingen in de productielijn zo snel mogelijk opgelost. Daardoor kan de productie van kaas en melkpoeder op volle gang doorgaan.

Sollicitatietraining op de Hanze

Ik studeerde aan de Hanzehogeschool in Groningen, ik volgde daar de Hbo-opleiding Werktuigbouwkunde. Ongeveer een jaar voordat ik afstudeerde, kwam Jacques Mulder van WtbE een sollicitatietraining geven bij ons op school, zo kwam ik in contact met WtbE. Aangezien ik nog niet precies wist wat ik na mijn opleiding wilde doen, heb ik contact opgenomen en een goed gesprek gehad met André Schapelhouman.

Frank Heida, Storingsmonteur Friesland Campina
Frank Heida

Veel mensen die mijn opleiding doen, krijgen uiteindelijk een kantoorbaan. Dat zag ik totaal niet zitten, ik wilde veel liever iets in de praktijk doen. André van WtbE Maintenance heeft goed naar mijn wensen geluisterd en een vacature voor storingsmonteur bij FrieslandCampina in Workum voor mij gevonden. Het was meteen duidelijk dat die functie goed bij mij paste, ook omdat er in het bedrijf doorgroeimogelijkheden zijn. Met nog wat laatste tips van WtbE ging ik goed voorbereid het sollicitatieproces in en kreeg ik de baan.

Belangrijk werk

Ik werk op dit moment in een ploegendienst rooster. Wanneer er in de fabriek een storing is in een machinelijn, moet ik ervoor zorgen dat de storing zo snel mogelijk wordt opgelost. Een storing kan hier van alles zijn; van een kapotte waaier van een pomp, een motor die opnieuw gelagerd moet worden tot een relais die niet meer schakelt. We moeten dus altijd snel een oplossing vinden, want een klein probleempje kan de hele machinelijn voor de kaasproductie in de fabriek platleggen.

Er zijn bijna honderd motoren in de fabriek, dus ik heb eigenlijk altijd wel iets te doen. En zelfs wanneer er geen problemen of storingen zijn, is er werk te verrichten. Er is immers altijd wel een klepje dat moet worden gereviseerd.

“Ik zou WtbE zeker aanraden!”

Het fijne aan werken via WtbE vind ik dat ze veel persoonlijke aandacht voor mij hebben. Ze komen zo nu en dan zelfs even langs in de fabriek voor een gesprekje. Die gesprekjes zijn vaak lekker informeel, ze komen dan gewoon even buurten om te vragen hoe het gaat. Soms nemen ze nog een cadeautje mee ook, dat waardeer ik zeker.

Ik ben heel blij met wat WtbE voor mij heeft gedaan, ze hebben vanaf het begin naar mijn wensen geluisterd en een perfect passende baan voor me gevonden. Ik zou ze zeker aanraden aan andere mensen die in mijn sector op zoek zijn naar werk.”

Frank Heida, Storingsmonteur.

Wil jij ook via WtbE een leuke baan? Meld je dan hier aan!Wil je meer weten over onze werkwijze?

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden