Vergroot je effectiviteit, boost je carrière met WtbE
shape

Young professional aan het woord

Junior Cost Engineer bij van der Heide

Interview werknemer

3 februari 2021

Mingus Pokomasse - Junior Cost Engineer bij van der Heide

Dat Mingus Pokomasse zich wilde specialiseren, stond al vast. Maar dat hij Junior Cost Engineer zou worden bij van der Heide had hij van te voren nooit kunnen bedenken. “Dankzij WtbE kwam ik aanraking met de specialisatie én het bedrijf.” Deze nieuwe baan lijkt nu al een succes: “Ik zie mezelf hier nog wel tien jaar werken!” We vragen Mingus over zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging en zijn eerste ervaringen bij van der Heide.

Mingus Pokomasse Junior Cost Engineer Van der Heide Drachten
Mingus Pokomasse

Waarom besloot je om je te specialiseren?

“Ik werkte eerst als calculator/werkvoorbereider met allerlei installaties. Van elektriciteit tot het internet, van de afvoer tot de waterleiding en van warmtepompen tot zonnepanelen. Ik wist overal wat van af, maar ik had te weinig tijd om me echt ergens in te verdiepen. Dat vond ik jammer! Het weerhield me ervan om ergens écht goed in te worden. Daarom ben ik ook zo blij met van der Heide, een specialist en marktleider in Nederland op het gebied van bliksembeveiliging. Daar kan ik het vak meteen van de beste leermeesters leren.”

Hoe heeft WtbE jou geholpen?

“Eerst zocht ik zelf naar vacatures, totdat ik iets zag bij WtbE. Die vacature sloot niet helemaal bij mijn werkervaring aan, maar het leek mij in elk geval leuk om in gesprek te komen met WtbE. Want in mijn eigen zoektocht miste ik heel wat kansen. Ik keek vooral naar functies en organisaties die ik kende. Bovendien waren mijn zoekcriteria heel smal, waardoor ik bepaalde vacatures niet zag. Bij WtbE keken ze verder dan dat! Ze zochten een vacature die bij mijn werkervaring en motivatie paste. Bij een bedrijf waar ik nog jarenlang zou kunnen en willen werken.”

Bliksembeveiliging is een niche. Hoe specialiseer jij je in het vak?

“Ik mocht gelijk beginnen met de opleiding Technicus Aarding, Bliksem- en Overspanningsbeveiliging (TABO). Dat is een opleiding van 2,5 jaar waarbij je specifieke theorieën, berekeningen en formules leert over alles wat er bij bliksembeveiliging komt kijken. Zo krijg ik al vanaf de eerste dag de verdieping waar ik naar op zoek was! Eerlijk is eerlijk: de opleiding is best moeilijk en het is veel werk, maar het biedt hele leuke vooruitzichten. Als gecertificeerde TABO heb je een sterke positie in de markt. Dat helpt mij persoonlijk maar ook van der Heide als kennisorganisatie.”

Hoe is het om bij van der Heide te werken?

“De werksfeer is echt leuk. Het zijn allemaal specialisten die dezelfde normen en waarden hebben. Ik kan veel van hen leren en alles is bespreekbaar. Ik heb zo’n 250 collega’s waarvan de meesten er al jaren werken. Dat zegt wel wat! Mijn directe voorganger heeft er 47 jaar gewerkt, mijn eigen leidinggevende werkt er nu 30 jaar. Ik weet niet of ik hier de rest van mijn leven zal werken, maar de komende tien jaar zie ik al helemaal voor me!”

Tot slot: wat wil je de komende jaren bereiken?

“Ik wil heel goed worden in wat ik doe. Nu maak ik relatief eenvoudige berekeningen, bijvoorbeeld voor de bliksembeveiliging van een boerderij. Dat is ook logisch, omdat ik net begonnen ben. Maar sommige collega’s houden zich bezig met enorme fabrieken. In zo’n project heb je het niet alleen over de bliksembeveiliging, maar ook over de aarding, potentiaalvereffening en kathodische bescherming. Vaak liggen er al wat tekeningen en berekeningen die je kritisch moet beoordelen. Al met al zijn het vaak hele ingewikkelde, complexe vraagstukken en geen een is hetzelfde. Gelukkig kan ik bij van der Heide alle ervaring en vakkennis opdoen die ik nodig heb.

Dankzij WtbE vond ik een baan bij een bedrijf waar ik de komende 10 jaar zou willen werken!”

 

Interview door Anne von Gleich.

 

Mingus Pokomasse Junior Cost Engineer Van der Heide Drachten
Mingus Pokomasse
Wil je ook weten wat WtbE voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden