Windmolen
shape

Medewerker aan het woord

Project Engineer Rik Groen

Interview werknemer

1 december 2018

Interview met Project Engineer Rik Groen

Rik Groen is werkzaam als Project Engineer bij SPX Flow Technology B.V. in Assen. Van offertes maken tot gesprekken met tekenaars en orderprocessoren – Rik is de spin in het web. En dat bevalt hem heel erg goed. WtbE vond deze vacature voor hem.

Technische bijbaan via WtbE

“Drie jaar geleden zocht ik een bijbaan. Ik studeerde destijds Hbo Werktuigbouwkunde aan de Hanzehogeschool. Via de studievereniging SV Tapp van de faculteit Werktuigbouw, kwam ik in contact met Jacques Mulder van WtbE Engineering. WtbE vond vervolgens een mooie bijbaan voor me bij Resato in Assen, waar ik met veel plezier gewerkt heb als tekenaar.

Begin dit jaar studeerde ik af en begon met het zoeken naar een baan. Eerlijk is eerlijk – ik heb eigenlijk niet zoveel met detacheringsbureaus. Maar WtbE had zo’n goede indruk op me gemaakt, dat ik weer contact met hen opnam. In een gesprek met Bert vertelde ik wat ik zocht. Er waren meerdere vacatures die mij wel wat leken. Grappig genoeg kende ik SPX Flow helemaal niet, maar wat ik hoorde sprak me wel aan.

Rik Groen is Project Engineer bij SPX Flow Technology B.V. in Assen

Ik heb het erg naar mijn zin bij SPX Flow

SPX Flow is een mondiaal bedrijf, waarvan het hoofdkwartier in Amerika is gevestigd. In Assen worden pompen onder de merknaam ‘Johnson Pump’ gemaakt: een centrifugaal pomp die bijvoorbeeld gebruikt kan worden in de olie- of gaswinning. Ik ben ‘Project Engineer’. Dat betekent dat ik aanvragen beoordeel, offertes maak en gesprekken heb met onder andere orderprocessoren en tekenaars.

Ik werk er nu ruim 8 maanden en heb het erg naar mijn zin. Binnenkort treed ik zelfs rechtstreeks in dienst bij SPX Flow. WtbE heeft mij goed gematcht met SPX Flow. Ze hebben goed naar mij geluisterd en dat vind ik fijn. WtbE onderscheidt zich van andere detacheringsbureaus omdat ze je met veel consideratie behandelen: het is een klein groepje, een persoonlijk en open bedrijf. Ik voelde me allesbehalve één van velen.

Maatwerk – dát maakt WtbE zo uniek!

Ik ben niet iemand die het nodig vindt om elke week contact te hebben. WtbE is een betrokken partij, maar respecteert mijn wensen en laat me m’n eigen ding doen. Af en toe hebben we contact en vertel ik hoe het gaat. Ik weet dat ik hen altijd zou kunnen bereiken, mocht er nou iets zijn. Stel, ik loop tegen iets moeilijks aan, dan gaan we samen in gesprek. Maar gelukkig is dat nog nooit voorgekomen. Andere gedetacheerden hebben wellicht wél behoefte aan veel begeleiding. WtbE past zich aan de wensen van hun werknemers aan.

Rik Groen, Project Engineer

Wil je ook via WtbE aan de slag? Schrijf je dan hier in

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden