Team WtbE
shape

Interview met René van Dijk

Interview werknemer

26 april 2022

Expert op het gebied van ketels

Het verhaal van René van Dijk, Technology Engineer bij Bekaert Combustion Technology B.V. in Assen

Al in 2006 kwam René in aanraking met het jonge WtbE Technische Detachering. Hij studeerde aan de Hanze, waar op dat moment WtbE ook nog was gevestigd. Elkaar mislopen was vrijwel onmogelijk. Als student ontving hij aanbiedingen van meerdere bedrijven. Dankzij WtbE voerde René meerdere gesprekken, waarna hij besloot om aan de slag te gaan bij Muelink & Grol. Op dat moment wist hij nog niet dat dit het begin was van een lange carrière op het gebied van cv-ketels. Inmiddels is René een expert op bijna ieder aspect van de ketel, zowel aan de buiten- als binnenkant.

In dit interview vertelt René over zijn opdracht bij Bekaert Combustion Technology, zijn ambities en zijn ervaringen met WtbE.

René van Dijk, Technology Engineer bij Bekaert Combustion Technology B.V. in Assen

Ervaring opdoen

Tot 2020 werkte René met veel plezier als design engineer en projectleider bij Muelink & Grol. “Binnen mijn functie deed ik 14 jaar lang ervaring op bij dit bedrijf in Groningen. Hier hield ik mij bezig met de rookafvoer en luchttoevoer van ketels, maar ook met productieverbeteringen en materiaalonderzoek. Het was één van mijn eerste banen die ik na mijn studie kreeg aangeboden. Toch begon het bij mij na flink wat jaren, en meerdere reorganisaties, te kriebelen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging.”

Eigen project naast mijn baan

Eerst zocht René die uitdaging buiten zijn functie om. Hij richtte in 2017 de stichting Het Omgangshuis Stadskanaal op: een veilige plek voor kind(eren) en de niet verzorgende ouder(s) om na een scheiding of veiligheidsredenen in contact te blijven met elkaar. “We hadden een eigen huurwoning waar we gezinnen langs lieten komen voor contactmomenten. Het laatste jaar liepen er bijna 25 gezinnen in het omgangshuis uit verschillende gemeenten. Naast mijn functie bij Muelink & Grol, werkte ik ’ in de weekenden, ‘s avonds en zo’n twee dagen per week tot ongeveer 3.00 uur ‘s nachts door om onder andere alle rapportages te doorlopen. Dat begon wel zijn tol te eisen na 3 jaar, zowel van mij als van mijn gezin.” Er moest iets veranderen in het leven van René.

René van Dijk, Technology Engineer bij Bekaert Combustion Technology B.V. in Assen

Vervolgstap in mijn carrière

“In goed overleg besloot ik in december 2020 om weg te gaan bij Muelink & Grol. Zo kon ik mij volledig focussen op het Omgangshuis. Daar had ik een fulltime job aan, zonder dat ik daar nog inkomsten uithaalde. Dat hield ik een half jaar vol, waarna ik ook ben gestopt met het Omgangshuis.” René merkte dat er nog te veel risico’s kleefden aan het volledig focussen op dit project, mede omdat veel tijd en energie geïnvesteerd moest worden in de komende jaren, zonder garanties van de gemeenten op een structurele financiering. Daarom koos hij voor zijn eigen gezin, in plaats van zijn stichting. “Ik heb  de stichting overgedragen aan een andere organisatie en was toe aan meer zekerheid. Een nieuwe baan in een nieuwe omgeving. Daarom benaderde ik in mei 2021 WtbE nogmaals om samen te kijken naar een vervolgstap in mijn carrière.”

Opnieuw hulp nodig van WtbE

“Ditmaal werd ik niet door Bert Blaauw (oprichter), maar door Jacques Mulder (commercieel manager) geholpen. Dankzij hem wist ik een baan bij Bekaert Combustion Technology B.V. te krijgen. Ik had mijn hbo-studie destijds niet afgemaakt en was voortijdig begonnen bij Muelink & Grol. Daardoor had ik wel 14 jaar werkervaring, maar niet het benodigde papiertje. Het duurde daarom een paar maanden voordat ik een match had met een bedrijf. Gelukkig kwam Bekaert op mijn pad. Opnieuw werken met ketels en dezelfde klanten, maar in een totaal nieuwe functie als Technology Engineer. Precies wat ik zocht.”

René van Dijk, Technology Engineer bij Bekaert Combustion Technology B.V. in Assen

Helemaal op mijn plek bij Bekaert

“Inmiddels werk ik nu ongeveer een half jaar bij Bekaert op de R&D afdeling als Technology Engineer. Samen met mijn manager Geert Folkers houden wij ons bezig met het ontwikkelen van branders in ketels, met zowel verschillende type aardgassen als met waterstof. De focus ligt hierin op de chemische en fysische processen als verbranding op- en stroming in een brander. Bekaert is expert op het gebied van branders en warmtewisselaars, waardoor wij dagelijks in contact staan met onze klanten (ketelfabrikanten) over de hele wereld (denk aan heel Europa, Amerika, China, Japan, etc.). Ik vind veel uitdaging in deze functie en ben nog lang niet uitgeleerd. Op dit moment heb ik mijn doelen gesteld om een expert/adviseur te worden in branders en ketels en daarbij een mooie werk-privébalans te behouden.

WtbE heeft mij tot twee keer succesvol aan een nieuwe baan geholpen. Beide banen waren op dat moment de juiste vervolgstap in mijn carrière.

Ben je ook op zoek naar jouw droombaan in de techniek?
Bekaert Combustion Technology B.V. in Assen

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden