Team WtbE
shape

Interview met Tiemen de Jonge

Application Engineer bij ATS

Interview werknemer

21 juni 2022

Het heeft zo moeten zijn

Het heeft zo moeten zijn. Dat gevoel houdt Tiemen de Jonge over aan de nieuwe functie als Application Engineer bij ATS. Een baan die hij via WtbE heeft gekregen, iets wat hij van tevoren nooit had kunnen bedenken. Hij was net klaar met zijn master Supply Chain Management toen Lauwrens Arrindell, Consultant Supply Chain bij WtbE, hem belde. Tiemen: “Ik vond het heel positief dat ik persoonlijk benaderd werd. Al snel werd duidelijk dat Lauwrens me echt wilde helpen om verder te komen met mijn carrière.” En dat is gelukt! In dit interview vertelt Tiemen over zijn nieuwe functie, hoe WtbE hem hierbij geholpen heeft en welke kant hij op wil gaan.

Tiemen Bos – Application Engineer bij ATS, werkzaam bij WtbE Supply Chain

Klaar voor het echte werk

Met twaalf jaar werkervaring in de Marne Mosterd fabrieken, een bachelor Industrial Engineering & Management Science én een master in Supply Chain management was Tiemen klaar voor de arbeidsmarkt. “Tijdens mijn master werkte ik voor Post NL, alleen sloot die baan niet aan op wat ik wilde. Het leek me leuk om de processen van bedrijven te verbeteren, efficiënter te maken. En dan het liefst in de rol als consultant.” Toch was het even de vraag hoe hij zo’n baan zou vinden. “De meeste vacatures vragen om ervaring, maar om ervaring op te doen moet je eerst aangenomen worden…”. Omdat Tiemen net vader was geworden en midden in een verhuizing zat, liep de zoektocht wat stroef. Eigenlijk had Lauwrens op geen beter moment kunnen bellen.

Goed en snel sollicitatie traject

“Lauwrens plande een persoonlijk gesprek met me in over wat ik wilde en of ik nog specifieke wensen had. Vervolgens deed Lauwrens het zoekwerk en reageerde hij namens mij op vacatures.” Er werden verschillende soorten vacatures besproken, maar uiteindelijk sprongen de consultancy-vacatures er voor Tiemen uit. “Ik heb dat aangegeven bij Lauwrens en hij heeft mijn wensen heel goed meegenomen. Al vrij snel kwam hij met de functie Application Engineer bij ATS. Het klonk gelijk interessant omdat het een mooie opstap zou zijn naar een consultancy-functie. Ik zag gelijk potentie en doorgroeimogelijkheden.”

Tiemen Bos en Lauwrens Arrindell van WtbE Supply Chain
Lauwrens (links) en Tiemen (rechts)

Alles is te leren

ATS is een groot internationaal bedrijf dat organisaties ondersteund om hun processen te digitaliseren en beter te maken met behulp van software. De software helpt bedrijven om productiever, flexibel en kwalitatiever te werken. Hoewel Tiemen weinig ervaring had in de IT, zag hij gelijk potentie. “Ik zou eerst veel leren over de software om me voor te bereiden op klantenbezoeken. Daarna zou ik klanten gaan adviseren over hoe ze de software ze het beste kunnen gebruiken. Een mooie opstap naar een consultancy-functie, met voldoende doorgroeimogelijkheden.” En de IT-ervaring? Daar is hij kort over: “Alles is te leren!”

Betrokkenheid vanuit WtbE

Tijdens het sollicitatieproces kreeg Tiemen alle hulp die hij wenste. “Lauwrens was bij het hele sollicitatieproces betrokken. Daarin was hij heel actief en serieus. Hij vroeg dingen voor mij na, hielp met de voorbereidingen voor het assessment, noem maar op.  Daarnaast dacht Lauwrens echt met mij mee. Hij luisterde goed naar me en duwde me niet in een bepaalde richting. Heel prettig.”

De sollicitatiegesprekken met ATS verliepen goed. Al snel was Tiemens nieuwe baan een feit. “Ik moet zeggen dat ik gelijk in het diepe ben gegooid. Dus die uitdaging waar ik om vroeg heb ik zeker gevonden! Nog steeds heb ik goed contact met Lauwrens over hoe het bevalt. De oprechte betrokkenheid vanuit WtbE spreekt mij erg aan.”

Een baan met toekomst

Nu, een paar maanden verder, voldoet de baan aan Tiemens verwachtingen. “Het gaat zelfs sneller dan verwacht! Ik heb veel nieuwe teamleden en krijg al veel verantwoordelijkheid. Ook merk ik dat het bedrijf breed en dynamisch is: elk systeem is anders, elke klant is anders, elk bedrijfsproces is anders, elk persoon is anders. Ik kan nog genoeg kanten op!” Als het aan Tiemen ligt, blijft hij de komende jaren bij ATS werken. “Er zijn zoveel kansen en mogelijkheden, ik weet zeker dat ik over vijf of zes jaar in goed overleg kan doorgroeien. Maar voorlopig is dat nog toekomstmuziek en word ik eerst consultant!”

De oprechte betrokkenheid van WtbE spreekt me erg aan!

Tiemen Bos - Application Engineer bij ATS Dalfsen - WtbE Supply Chain
Ook op zoek naar je ideale baan?

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden