Team WtbE
shape

Goede koffie op het werk!

Blog

21 november 2022

Koffie is niet weg te denken op de werkvloer. Veel werknemers drinken graag een kopje koffie en hechten waarde aan koffie van hoge kwaliteit. Koffie drinken brengt een aantal voordelen met zich mee.

Wanneer een kopje koffie meer dan 75 mg cafeïne bevat, wordt bijvoorbeeld de alertheid en concentratie verhoogt. In deze blog geven we vijf redenen waarom goede koffie op de werkvloer een “must” is.

Koffiezet Apparaat Wtbe

De 5 voordelen van lekkere koffie op de werkvloer

1. Koffie zorgt voor een betere werksfeer

Wie doet het niet? Even een gesprekje aanknopen bij het koffiezetapparaat. Hier bespreek je de gang van zaken en alle ontwikkelingen op de werkvloer. Soms wordt bij de koffiemachine zelfs een kleine meeting gehouden. 

Koffie halen is eigenlijk een kleine pauze, waarbij je even contact kunt hebben met andere werknemers. Deze gesprekken zijn vaak ook nog eens bevorderlijk voor de productiviteit, want het kan nieuwe inzichten en inspiratie opleveren. Hierdoor kan een werknemer uiteindelijk meer uit zijn dag halen.

Is de koffie op kantoor niet denderend? Dan is de kans groot dat werknemers zelf koffie meenemen naar werk of het ‘bakkie’ ergens anders halen. Dit kan ook een leuk uitje opleveren, maar is niet per se bevorderend voor de productiviteit (zie punt 3). Zonder goede koffie op de werkvloer loop je momenten van contact tussen medewerkers mis.

Op zoek naar vacatures? (Technische bedrijfskunde)Op zoek naar vacatures? (Elektrotechniek)

2. Goede koffie laat een verpletterende indruk achter bij (potentiële) klanten

Wanneer er potentiële klanten langskomen op uw kantoor is het belangrijk om goede koffie te hebben. U kunt uw koffie ook wel zien als een visitekaartje, want vrijwel iedere kennismaking start met een kop koffie. Een goede kop koffie zorgt ervoor dat u net even iets beter uit de verf komt. Hiermee straalt u professionaliteit uit naar uw klanten en maakt u een verpletterende eerste indruk. Op belangrijke momenten is goede koffie dus heel erg belangrijk.

3. Koffie verhoogt productiviteit

Een ander voordeel van koffie is dat het de productiviteit verhoogt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat koffie drinken een positieve invloed heeft op de productiviteit. 

Veel werknemers geven aan dat ze zonder koffie een minder productieve dag hebben. De geur van koffie zelf kan al inspirerend werken. Koffie zorgt dat vermoeidheid afneemt en concentratie verbetert. Hierdoor maken werknemers minder fouten en leveren ze werk van hogere kwaliteit. Daar heeft u als werkgever alleen maar profijt van!

4. Koffie is goed voor uw gezondheid

U zou het misschien niet verwachten maar koffie is goed voor uw gezondheid (mits u koffie met mate drinkt). Koffie bevat veel waardevolle voedingsstoffen. Zo zitten de vitaminen B2, B3, B5, magnesium, kalium en mangaan in koffie. Bovendien vermindert koffie de kans op hartziekten en een beroerte. Voldoende redenen om uw medewerkers goede koffie aan te bieden.

5. Goede koffie verhoogt de tevredenheid van medewerkers

Goede koffie leidt tot meer tevreden werknemers. Sommige medewerkers vinden koffie van hoge kwaliteit zelfs belangrijker dan een teamuitje. De kwaliteit van koffie wordt tegenwoordig overal beter. 

Hierdoor zijn uw werknemers hoogstwaarschijnlijk gewend geraakt aan goede koffie en zullen ze het u ook laten weten als de kwaliteit van de koffie verbeterd kan worden. Wilt u uw medewerkers tevredenheid verhogen? Denk dan ook eens aan de kwaliteit van de koffie op de werkvloer.

Wij vinden het belangrijk om onze werknemers en werkgevers altijd goede koffie voor te schotelen. Kom eens langs voor een kennismakingsgesprek en oordeel zelf. Neem contact op om een afspraak te maken!

Op zoek naar personeel? Vind hier de geschikte kandidaat!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link

De auteur van dit artikel

Meer weten?

Ilse Biermann, Commercieel Assistent

Ilse Biermann

Commercieel assistent backoffice

Ik ben het eerste aanspreekpunt voor WtbE. Ik ben behulpzaam en mag graag dingen regelen voor onze werknemer en mijn directe collega's. Mijn werkzaamheden zijn zeer divers: het beantwoorden van telefoontjes en e-mails, het opstellen van contracten en de facturatie behoren allemaal tot mijn taken. Ik krijg vooral energie van de variatie in mijn werk. Ik breng graag structuur aan in mijn werk en hierdoor zorg ik dat alles op orde is. Ik vind het fijn om goed contact te hebben met klanten en werknemers. Op deze manier bouw je vertrouwen op en dat vind ik belangrijk.

WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden