Team WtbE
shape

Ontmoet onze nieuwe collega Britt

Recruitment Consultant bij WtbE

Interview werknemer

22 maart 2023

Welkom bij het team, Britt Kroon!

Britt is onze nieuwste recruiter. Met haar sociale en dienstverlenende instelling zal ze ongetwijfeld veel kandidaten kunnen helpen. Haar standplaats is het kantoor in Leeuwarden. Daar woont Britt zelf ook, dus ze kent de regio goed en kan lekker met de fiets naar kantoor. In dit artikel vertelt Britt over haar carrière en haar ervaringen bij WtbE.

Komt Britt je bekend voor? Dat kan kloppen. Ze heeft namelijk jarenlang in het restaurant van een theater gewerkt. Eerst in de bediening, daarna als leidinggevende. Toen Britt als gevolg van de coronapandemie tijdelijk thuis kwam te zitten, had ze de rust om na te denken. Was dit niet een mooie kans om iets anders te gaan doen?

WtbE collega Britt Kroon

“Ik vind de horeca superleuk, alleen op den duur miste ik de uitdaging. Daarnaast werden de mensen om me heen steeds jonger en begon het rooster me tegen te staan. Je hebt bijna geen tijd om vrienden te zien, terwijl ik graag leuke dingen met ze doe.” Dus dacht Britt na over de volgende stap. Recruitment sprak haar altijd al aan. “Als recruiter help je mensen, net als in de horeca. Het gaat in dit geval om een baan en niet om een avondje uit. Maar je hebt nog steeds veel contact met mensen en er zijn meer ontwikkelmogelijkheden.”

De stap naar recruitment

Britt solliciteerde op diverse recruitment vacatures. Uiteindelijk werd ze IT-recruiter bij een start-up, waar ze een gerenommeerde opleiding volgde en ervaring opdeed. Daarna kreeg ze regelmatig aanbiedingen van andere organisaties die haar graag in hun team wilden. Eén van die organisaties was WtbE, waar op dat moment een recruitment vacature open stond.

Ik voelde mij direct welkom!

“Ik had in april 2022 al een keer contact gehad met Bert Blaauw van WtbE. Het klonk goed, alleen op dat moment was ik nog niet op zoek naar wat anders. Net op het moment dat ik daar wel aan toe was, stuurde Carlo Posthumus mij een berichtje. Dat sprak me aan, dus kort erna maakten we telefonisch kennis. De week erna ging ik direct langs bij WtbE om persoonlijk kennis te maken. Het was een prettig gesprek, ik voelde me direct welkom.”

Op Vakantie In Malta
Vakantie in Malta

“Ondertussen had ik nog drie andere sollicitaties lopen. Het was in de periode vlak voor kerst en oud en nieuw, dus een hectische tijd. Maar bij WtbE kreeg ik de tijd om rustig over mijn keuze na te denken. Het moet wel goed voelen, vonden zij. Die instelling sprak me wel aan, want dat wil ik ook graag voor de kandidaten die ik werf. Het werk moet bij je passen.”

Beste gevoel bij WtbE

Na de kerstvakantie ging Britt nog een keer langs bij WtbE. Daar ontmoette ze ook gelijk de andere collega’s met wie ze zou samenwerken. “Eerst vond ik het spannend, het hele team ontmoeten. Maar bij binnenkomst viel de spanning gelijk weg. Iedereen was heel betrokken en enthousiast. En ik kon goed inschatten of ik bij de organisatie en het team paste. Door deze kennismaking wist ik direct met wie ik samen zou gaan werken.”

De collega’s zijn heel betrokken en enthousiast

“Wat me verder aansprak aan WtbE is de grootte van de organisatie. Het is een gevestigd bedrijf met een groot netwerk en meerdere vestigingen. Maar het team is niet te groot, je hebt persoonlijk contact met iedereen en op vrijdag sluiten we gezellig samen de week af. En qua reistijd is het fijn dat ik het grootste deel van de week in Leeuwarden kan werken.” Uiteindelijk trokken deze voordelen Britt over de streep om voor WtbE te werken.

Britt Op Vakantie In Gent Belgie
Weekendje in Gent - België

Betrokkenheid en gezellige collega's

Inmiddels werkt Britt twee maanden bij WtbE. Het is even omschakelen vanuit haar vorige baan: van de IT naar de techniek en van een start-up naar een Mkb. Gelukkig redt ze zich goed, helemaal omdat ze altijd terug kan vallen op haar collega’s. Zo ging ze met Jeffrey mee naar gesprekken, beantwoordde Jacques inhoudelijke vragen en maakte Carlo een uitgebreid inwerkprogramma. Het bevalt Britt dan ook prima om bij WtbE te werken.

Bij WtbE is er genoeg te doen en daar ga ik me volop voor inzetten!

Britt: “Er hangt een fijne sfeer in de groep en wordt goed samengewerkt, dat vind ik echt heel leuk. Ik voel me vanaf de eerste dag welkom en word overal bij betrokken. Heel fijn! Ook is er genoeg ruimte om nieuwe dingen te leren en mezelf te ontwikkelen en dat vind ik een mooi vooruitzicht.

Britt In Applescha
Wil je ook deel uitmaken van dit team? Bekijk dan onze vacatures

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden