Team WtbE
shape

Ontmoet onze nieuwe collega Ilse

Commercieel assistente bij WtbE

Interview werknemer

11 november 2022

“Ik houd alles in de gaten”

Als je contact opneemt met WtbE, krijg je negen van de tien keer met Ilse te maken. Als commercieel assistent onderhoudt ze veel contacten en regelt ze van alles. Een baan waar ze tot voor kort alleen nog maar over durfde te dromen. “Ik werkte hiervoor in de ouderenzorg, dus hoe zet je dan de stap naar het kantoorleven?” Ilse trok gewoon de stoute schoenen aan en solliciteerde bij WtbE. Wie niet waagt, wie niet wint! Inmiddels zijn we vier maanden verder en blijkt het een gouden zet te zijn geweest. In dit artikel vertelt Ilse over haar carrière switch en haar ervaringen bij WtbE.

Ilse Biermann aan het werk bij WtbE

Liefde voor administratie

Met een diploma als persoonlijk begeleider op zak, is het logisch dat je de sociale sector in gaat. Maar tijdens haar baan in de ouderenzorg, merkte Ilse dat de administratieve kant van het werk haar vooral trok. “Natuurlijk, het begeleiden van activiteiten is leuk. Je werkt met mensen en krijgt er waardering voor. Alleen de administratieve taken, zoals het maken van de zorgplannen, vond ik eigenlijk nog veel leuker.” Dus besloot Ilse om daar iets mee te gaan doen. Alleen waar begin je dan, als je een hele andere studieachtergrond hebt?

“Ik besloot om een werk-leertraject hbo office management te starten. Vier dagen werken en een dag leren. Alleen duurde het heel lang voordat de opleiding een geschikt bedrijf voor mij had gevonden.” Dus ging Ilse uit nieuwsgierigheid zelf wat vacatures bekijken. De meeste vacatures waren het nèt niet. “Ik ben best kritisch. Ik heb geen zin om de hele dag alleen maar te bellen of om ver te reizen. En ik vind het belangrijk dat ik door kan groeien of bij kan leren.” Op de vacature van WtbE had Ilse weinig aan te merken, behalve dan dat deze fulltime was…

Diploma uitreiking Mbo Noorderpoort
Uitreiking Diploma Mbo-4 Noorderpoort College

Het lot bepaalt

“Fulltime werken is natuurlijk niet handig als je daarnaast heel veel moet leren. Maar ondertussen had ik nog steeds niets gehoord van de opleider. Het duurde allemaal erg lang.” Dus besloot Ilse om toch te solliciteren en te kijken wat daaruit zou komen. Of werken bij WtbE of een werk-leertraject bij een ander bedrijf. Na het eerste gesprek bij WtbE voelde Ilse eigenlijk al wat de uitkomst zou worden: WtbE. “Ik had meteen een heel goed gevoel, het klopte gewoon allemaal: van het team tot de werkzaamheden.”

Ik had meteen een goed gevoel bij WtbE

Ilse werd aangenomen. Best spannend, geeft ze toe. “Het is natuurlijk mijn eerste echte baan, veertig uur per week werken is dan ineens best wel veel.” Waar veel van haar vriendinnen nog studeren of aan het feesten zijn, is zij elke dag aan het werk. Maar dat is precies wat ze wil. “Ik heb juist behoefte aan het kantoorleven. En dat mijn collega’s ouder zijn, vind ik helemaal niet erg. Het team is super en ik voel me echt gewaardeerd.”

Image (3)

Spin in het web

Als commercieel assistente bij WtbE heeft Ilse een breed takenpakket. “Ik regel het hele administratieve proces, van de contracten met kandidaten en opdrachtgevers tot en met de verloning.” In het begin werd ze ingewerkt door haar voorganger Gabriëlle, dat hielp enorm. Inmiddels vindt ze zelf haar weg en is ze een onmisbare spin in het web. “Ik houd alles in de gaten. Als ik bijvoorbeeld weet dat er een audit aankomt, dan informeer ik het team op tijd. En ik zorg ervoor dat de documenten in orde worden gemaakt.”

Ik vind het heel leuk om met opdrachtgevers en werknemers te spreken

Daarnaast heeft Ilse veel contact met de werknemers en opdrachtgevers, zowel via de mail als telefoon. “Ik vind het heel leuk om met de werknemers en opdrachtgevers te spreken. Je leert elkaar op den duur echt een beetje kennen en bouwt een band op.” Het feit dat elke opdrachtgever net iets andere wensen en behoeften heeft, vindt Ilse helemaal niet erg. “Het is af en toe echt maatwerk, maar daardoor kan ik juist waarde toevoegen. En het zorgt ervoor dat elke dag anders is!”

Vakantie Euro Disney 2021
Vakantie Euro Disney 2021

Nog maar het begin

Dat Ilse haar droombaan voor nu gevonden heeft, wil niet zeggen dat ze niet verder droomt. “Later zou ik echt nog wel een administratief diploma willen halen en willen doorgroeien.” Als het aan haar ligt, doet ze dat gewoon bij WtbE. “Hier zijn voldoende mogelijkheden om me bij te laten scholen. Maar eerst wil ik nog beter worden in mijn huidige functie.”


Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden