Team WtbE
shape

Ontmoet onze nieuwe collega Sander

Recruiter bij WtbE

Blog

13 oktober 2022

Ik wil graag alles weten

Sportief en prestatiegedreven, die woorden staan bovenin het woordenboek van onze nieuwe recruiter Sander. Hij voetbalt op niveau, staat vier keer per week in de sportschool en brengt veel tijd door met zijn vrienden en familie. “Ik hou van gezelligheid. In de herfstvakantie gaan we een weekje met de familie weg, daar heb ik nu al zin in.” Bij WtbE mogen we onze handen dichtknijpen dat deze drukbezette jongeman zich fulltime in wil zetten voor onze kandidaten. In dit interview vertelt Sander waarom hij voor WtbE koos en wat hij van zijn nieuwe baan vindt.

Recruiter Sander Zaal

Een maand pauze en door

Vlak voor de zomer van 2022, behaalt Sander zijn diploma Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool Groningen. Met zijn vlotte babbel en interesse voor mensen, is die studie wel aan hem besteed. Dat zie je ook terug in de bijbanen die Sander op zijn cv heeft staan. “Ik heb altijd in de sales gezeten. En dan vooral deur-aan-deurverkoop. Terugkijkend, was mijn stage bij uitzendbureau Unique het leukste half jaar uit mijn leven. Kandidaten en opdrachtgevers helpen om er het beste uit te halen, dat spreekt me enorm aan.”

Het verschil zat ‘m in het type bedrijf

In de zomer werkte Sander eerst fulltime als verkoper. Daarna even een weekje rust om op adem te komen. Maar die recruitmentdroom wilde hij toch liefst zo snel mogelijk waarmaken. Dus liet hij via LinkedIn weten beschikbaar te zijn. Zijn profiel bleef niet onopgemerkt: al snel had hij drie kennismakingsgesprekken ingepland. “Het waren allemaal vergelijkbare functies in het vakgebied. Het verschil zat ‘m in het type bedrijf.”

Recruiter Sander Zaal
Vakantie Gardameer

Dilemma

Twee bedrijven sprongen er voor Sander uit, waaronder WtbE. Hoe beslis je dan welke werkgever bij je past? Voor Sander ging het op dat moment vooral om zijn gevoel. “Bij WtbE was het een heel open en laagdrempelig gesprek. De directeur zat erbij, dat vond ik een goed teken. Hij was sociaal en benaderbaar. Ik kreeg de indruk dat ik op een goede manier mijn eerste stappen als recruiter zou kunnen zetten.” Na een wederzijdse klik, koos Sander hierom voor WtbE. “Een verstandige keuze, al zeg ik het zelf.”

WtbE is een heel relaxed bedrijf met fijne mensen

Sander is gestart als recruiter

Sinds 1 september is het dan zo ver: Sander is gestart als recruiter. Tot zover bevalt het hem goed. “Het is een heel relaxed bedrijf met fijne mensen. Hier kan ik mezelf op een rustige manier ontwikkelen.” En de eerste indruk van de directeur, blijkt te kloppen. “Bert is open en informeel.” Met de andere collega’s, een mix van jong en oud, kan Sander het ook goed vinden. “Iedereen is aardig, behulpzaam en serieus. Volgens mij kan ik veel van hen leren.”

Recruiter Sander Zaal
Kampioen!

Volle inzet!

Sander start natuurlijk in een uitdagende tijd: er is een groot personeelstekort, zeker in de techniek. Maar Sander bekijkt het van de positieve kant. “Bij WtbE doen we het echt samen. Je doet het voor het hele team.” Daarnaast zal het met Sanders werkinstelling vast wel goed komen. “Ik geef me voor 100% en toon veel doorzettingsvermogen, dan komt het vast wel goed.” Bescheiden voegt hij eraan toe: “Ik ben geen blaaskaak, maar wel een harde werker.”

Je doet het voor het hele team

Ik wil zoveel mogelijk leren

Dat Sander zijn werk serieus neemt, komt in zijn eerste weken bij WtbE al naar voren. “Ik wil zoveel mogelijk leren. Zowel over de technische branche als over mijn persoonlijke ontwikkeling.” En voor die persoonlijke ontwikkeling neemt hij de touwtjes zelf in handen. “Het liefst wil ik alle informatie bezitten. Dat doe ik door veel te vragen en te luisteren en samen te werken met collega’s.” Verder plant Sander elke week een evaluatiegesprek in. “Om te bespreken hoe ik bepaalde taken op pak. Wat ik geleerd heb en nog wil leren, houd ik bij in een spreadsheet.”

Positieve mindset

Als algemeen recruiter heeft Sander een aardig grote taak. “Ik moet contacten onderhouden, van me laten horen, trainingen aan studenten geven, nieuwe kandidaten zoeken enzovoorts. Gelukkig kan ik gebruikmaken van het bestaande netwerk.” En als het even tegenzit, kan Sander altijd nog terugvallen op zijn positieve mindset. “Ik ben heel blij met mijn nieuwe baan en zal er alles aan doen om een goede recruiter te worden.”

Recruiter Sander Zaal
Diploma uitreiking Commerciële Economie

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden