Team WtbE
shape

Op zoek naar een nieuwe baan? Hier moet je op letten!

Blog

24 april 2023

Op zoek naar een nieuwe baan? Hier moet je op letten!

Het vinden van een nieuwe baan kan een uitdagende zoektocht zijn. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe werkgever. In deze blog vertellen we je de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het vinden van de perfecte baan.

Nieuwe Baan (1)

Dit vind je in deze blog:

Factoren die meespelen bij baantevredenheid

Hoe tevreden mensen zijn met hun baan hangt samen met een aantal factoren. Hoewel drijfveren en wensen heel persoonlijk zijn, zijn er toch een aantal overeenkomsten. Hieronder vind je de belangrijkste factoren die meespelen bij baantevredenheid:

  • Goed salaris
  • Werksfeer
  • Dicht bij huis / acceptabele reistijd
  • Vast contract
  • Acceptabele werkdruk
  • Inhoud van het werk
  • Uitdaging van het werk
  • Zelfstandigheid in functie
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Afwisseling van het werk

Werken met zingeving

Steeds vaker zoeken mensen bewust naar werk dat zingeving geeft en bijdraagt aan de wereld. Dit kan bijvoorbeeld door te werken voor een duurzaam bedrijf of een bedrijf dat zich inzet voor het welzijn van mensen. Werken voor een bedrijf waar je je goed bij voelt en waar je achter de missie staat, draagt bij aan motivatie en tevredenheid.

Flexibiliteit en ontwikkeling

Bij het vinden van een nieuwe baan is het ook belangrijk om te kijken naar flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden. Steeds meer bedrijven bieden flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden aan, wat kan bijdragen aan een betere werk-privébalans. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan opleidingsmogelijkheden en trainingen, waarmee je jezelf kunt blijven ontwikkelen en nieuwe kennis en vaardigheden kunt opdoen.

De balans tussen salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden

Een goed salaris is belangrijk, maar het is niet altijd het enige dat telt. Het is ook belangrijk om te kijken naar de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling, reiskostenvergoeding, bonusregelingen en andere voordelen. Ook hier geldt dat het belangrijk is om een goede balans te vinden tussen salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Op zoek naar werktuigbouwkunde vacatures?

Een goede werksfeer

Een goede werksfeer draagt bij aan een positieve werkomgeving. Het is belangrijk om te kijken naar de bedrijfscultuur en de sfeer op de werkvloer. Ook bij WtbE vinden we het erg belangrijk dat onze professionals werken in een omgeving waarin ze zich prettig voelen en zichzelf kunnen zijn. Onze recruiters houden hier rekening mee bij het vinden van de juiste match tussen kandidaat en werkgever. 

Het belang van de juiste match

Bij WtbE begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste match te maken tussen werkgever en werknemer. Wij zijn gespecialiseerd in het detacheren van technisch personeel en hebben jarenlange ervaring in het matchen van de juiste kandidaat met de juiste werkgever. Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat we rekening houden met jouw wensen en ambities, zodat we samen kunnen werken aan een succesvolle carrière.

Het brede netwerk van WtbE

We hebben een breed netwerk van opdrachtgevers, waardoor we altijd op zoek zijn naar gemotiveerde technische professionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Op onze website vind je een overzicht van de nieuwste vacatures in de technische sector. Heb je interesse in een van deze vacatures of ben je op zoek naar een specifieke baan? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Op zoek gaan naar een nieuwe baan kan een spannende zoektocht zijn, maar het is ook een kans om nieuwe uitdagingen aan te gaan en jezelf verder te ontwikkelen. Door te letten op de bovenstaande factoren en gebruik te maken van de expertise en het netwerk van WtbE, kun je de zoektocht naar jouw ideale baan een stuk gemakkelijker maken. Wij staan klaar om jou te helpen bij het vinden van een baan die past bij jouw persoonlijke wensen en ambities. Neem contact op en vind vandaag nog jouw perfecte baan.

Op zoek naar installatietechniek vacatures?

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden