Team WtbE
shape

Stippel jouw technische loopbaan uit met het WtbE carrièreplan

Blog

15 mei 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in jouw technische loopbaan? Dan kan het opstellen van een carrièreplan je helpen bij het bepalen van je toekomstige doelen en het realiseren van je professionele ambities. Maar waar begin je als je hiermee aan de slag wilt? Het opstellen van een effectief plan kan lastig zijn en kost veel tijd en energie.

Om je tijd en moeite te besparen hebben we een stappenplan gemaakt om je hiermee te helpen. Ons stappenplan is gericht op het bepalen van je persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, ambities en doelen, zodat je een helder beeld hebt van wat je wilt bereiken en hoe je daar komt.

Maak Jouw Carrièreplan

Wat vind je in deze blog?

Stap 1: Wie ben jij?

Voordat je aan de slag gaat met het opstellen van je carrièreplan, is het belangrijk om te weten wie je bent. Hier kom je achter door jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Wat zijn mijn persoonlijke eigenschappen en waarden?
 • Wat zijn mijn drijfveren en wat motiveert mij?
 • Wat zijn mijn sterke en zwakke punten volgens mijn omgeving?
 • Wat verwacht ik van een baan?

Stap 2: Welke vaardigheden bezit je?

Om te bepalen wat je volgende carrièrestap zal zijn, is het belangrijk om je huidige vaardigheden te beoordelen. Doe doe je met behulp van de volgende vragen:

 • Welke ervaringen heb ik tot nu toe opgedaan?
 • Wat zijn mijn specifieke vaardigheden en hoe kan ik deze meenemen naar een nieuwe uitdaging?
 • Wat zijn mijn valkuilen en op welke vlakken kan ik nog groeien?
Op zoek naar technische vacatures?

Stap 3: Welke richting wil je op?

Om ervoor te zorgen dat je de juiste richting inslaat, is het belangrijk om te bepalen welke sectoren en functies je aanspreken. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Welke sectoren en functies spreken mij aan?
 • Sluit dit aan bij mijn persoonlijke voorkeuren?

Stap 4: Wanneer wil je dit bereikt hebben?

Wanneer je weet welke richting je uit wilt, kun je bepalen hoe en binnen welke termijn je je doelen wilt bereiken. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wat wil ik bereiken en binnen welke termijn?
 • Heb ik een training of opleiding nodig om mijn doelen te bereiken en hoe lang zal dit duren?
 • Hoe kan ik mijn netwerk uitbreiden?
 • Hoe en binnen welke termijn kan ik nieuwe vaardigheden aanleren?

Kom je er in deze stap achter dat je een training of opleiding nodig hebt? Kijk dan eens of je deze opleiding kunt volgen met het STAP-budget. Op deze manier kun je goedkoper of zelfs kosteloos een opleiding volgen. Let op: eind 2023 verdwijnt het STAP-budget, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Stap 5: Hoe verloopt je traject?

Een carrièreplan is geen vaststaand traject en zal in de loop der tijd veranderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig een evaluatiemoment in te plannen. Beoordeel in deze evaluatiemomenten of je voldoende vooruitgang hebt geboekt. Lig je niet meer op schema of zijn de omstandigheden veranderd? Pas dan je carrièreplan aan. Zo vergroot je je kans op carrièresucces.

Op zoek naar een baan in de mechatronica?

Bij WtbE begrijpen we dat het vinden van een nieuwe baan in de technische sector niet altijd gemakkelijk is. Daarom staan onze professionele consultants en recruiters voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte match tussen jou en een bedrijf. Wij hebben momenteel diverse vacatures openstaan in de sectoren Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Mechatronica, Servicemonteur, Software Engineer, Installatietechniek en Proces Engineer

Wij bieden niet alleen interessante vacatures aan, maar geven je ook persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij het vinden van jouw droombaan. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal en daarom bieden we ook de mogelijkheid om trainingen en opleidingen te volgen.

Door onze goede relaties met verschillende bedrijven in de technische sector, zijn we in staat om jou de beste baankansen te bieden. Dus ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in de technische sector en wil je graag hulp bij het vinden van de perfecte baan? Schrijf je dan nu in bij WtbE. Dan helpen we jou bij het realiseren van jouw carrièredoelen.

 


Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden