Team WtbE
shape

Workshop Werktuigbouwkundige studenten Hanze

Blog

29 maart 2024

WtbE zet zich in voor de toekomst van werktuigbouwkundige studenten

Afgelopen week heeft Jacques Mulder een interactieve workshop solliciteren gegeven aan 60 tweedejaars studenten werktuigbouwkunde van de Hanzehogeschool Groningen. Een workshop waarin de studenten voor het eerst konden proeven aan het solliciteren en wat daar allemaal bij komt kijken.
Studenten zijn de toekomst en daar is WtbE zich maar al te goed bewust van. Daarom wil WtbE graag een rol spelen in de ontwikkeling van deze studenten naar professionals.

De workshop is gemaakt in samenwerking met de docenten van de opleiding werktuigbouwkunde en sluit aan op de praktijk. Zodat de studenten worden voorbereid op echte sollicitatiegesprekken en binnenkort vol zelfvertrouwen op sollicitatiegesprek kunnen gaan bij een stagebedrijf.

Helemaal klaar voor de praktijk
Tijdens de workshop werden alle stappen van het sollicitatiegesprek meegenomen. Van het CV maken, de motivatiebrief leren schrijven tot het opstellen van een LinkedInprofiel en op gesprek gaan. Aan alles is gedacht in de workshop.

Ruimte voor eigen inbreng en vragen
Verder was er tijdens de workshop voor studenten veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. Geen vraag is dom of te gek, want de workshop is het moment om te leren. Of een student nu wil weten wanneer die kan onderhandelen over salaris of welke foto het beste is voor zijn CV WtbE is er om te helpen. Aan het eind van de workshop hadden de studenten de smaak van het solliciteren te pakken gekregen.

We zijn trots op onze langdurige samenwerking met de Hanzehogeschool, met dank aan de docenten Erik Westerhoff en Myriam Jansen.

Blijf groeien, blijf leren, blijf ontwikkelen – met WtbE

Posts WtbE

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden