Team WtbE
shape

Top 10 eigenschappen van succesvolle werknemers

Blog

18 april 2023

Bent u op zoek naar personeel voor uw bedrijf? Nieuw personeel werven en selecteren kan een uitdaging zijn, maar het is erg belangrijk voor de groei van uw bedrijf. In deze blog vertellen we u op welke tien eigenschappen u kunt letten bij het selecteren van de beste werknemers.

Happy werknemer

Dit vindt u in deze blog

Kwaliteiten van goede werknemers

Wie is de ideale werknemer voor uw bedrijf? Het is belangrijk om van tevoren te bepalen aan welke eigenschappen en kwaliteiten uw organisatie waarde hecht. Maar hoe herkent u deze eigenschappen bij kandidaten? Hier vindt u een overzicht van positieve eigenschappen waar u op kunt letten bij het sollicitatieproces.

Op zoek naar een engineer? Bekijk onze kandidaten!

1. Betrouwbaarheid

Een betrouwbare werknemer komt zijn of haar beloftes na en kan op die manier vertrouwen opbouwen binnen uw bedrijf. Let tijdens de sollicitatieprocedure op punctualiteit en realistische beloftes. Het is belangrijk om in de proeftijd te letten op het nakomen van afspraken.

2. Communicatieve vaardigheden

Goede communicatieve vaardigheden zijn cruciaal voor een werknemer. Het vermogen om duidelijk en helder te communiceren draagt bij aan een positieve werkomgeving en voorkomt conflicten. Deze vaardigheden kunt u toetsen door tijdens het sollicitatieproces te letten op de zinsopbouw en spelling. Let tijdens het sollicitatiegesprek goed op logica en heldere antwoorden.

3. Goede omgangsvormen

Een werknemer met goede omgangsvormen is prettig om mee samen te werken en kan bijdragen aan een goede sfeer op de werkvloer. Let tijdens het sollicitatiegesprek op de begroeting en vraag de persoon die een sollicitant ontvangt om op de omgangsvormen te letten. Zo krijgt u inzicht in de omgangsvormen van uw potentiële werknemer.

4. Enthousiasme

Enthousiasme is een andere belangrijke eigenschap die een werknemer kan onderscheiden. Een werknemer die enthousiast is kan bijdragen aan een positieve sfeer en anderen inspireren. Tijdens de sollicitatieprocedure is het daarom belangrijk om te letten op de houding en interesse van de kandidaat. Gaat de kandidaat actief op zoek naar informatie over het bedrijf en de functie? Stelt deze persoon vragen om een beter begrip te krijgen van de werkzaamheden en de organisatie? Of lijkt de kandidaat weinig interesse te tonen? Een enthousiaste werknemer kan een aanwinst zijn voor het team en de organisatie, dus let hierop tijdens het sollicitatieproces.

5. Samenwerking

Op de werkvloer is samenwerking essentieel voor succes. Een werknemer die bereid is om anderen te helpen en bijdraagt aan het succes van het team, kan het verschil maken. Tijdens de sollicitatieprocedure is het daarom belangrijk om te letten op het vermogen van de kandidaat om in teamverband te werken. Door bijvoorbeeld te vragen naar de sportachtergrond van de kandidaat, kun je een beter beeld krijgen van hoe deze persoon in teamverband functioneert. Is de kandidaat bijvoorbeeld actief geweest in een teamsport of heeft deze persoon ervaring als trainer? Of was de sportbeoefening juist voornamelijk solistisch van aard? Door hierop te letten tijdens de sollicitatieprocedure, kun je een werknemer vinden die goed past bij de samenwerkingscultuur binnen jouw organisatie.

Op zoek naar een technische professional?

6. Eerlijkheid

Eerlijkheid is één van de belangrijkste eigenschappen waar een werknemer over moet beschikken. Een eerlijke werknemer is recht door zee en zal altijd de waarheid spreken. Dit kan bijdragen aan open communicatie en een veilige werkomgeving.

7. Werkethiek

Een goede werknemer weet van aanpakken en is in staat om hard te werken om goede resultaten te behalen. Let tijdens de sollicitatieprocedure op de motivatie en werkethiek van de kandidaat.

8. Ondernemerschap

Een werknemer met een ondernemende instelling heeft de ambitie om het bedrijf vooruit te helpen en is bereid om verantwoorde risico’s te nemen. Dit kan bijdragen aan innovatie en groei binnen uw bedrijf.

9. Leergierigheid

Een goede werknemer is bereid om te leren en te groeien binnen zijn of haar functie. Door te leren van fouten kan hij of zij bijdragen aan continue verbetering van uw bedrijf.

10. Flexibiliteit

In een snel veranderende wereld is het belangrijk dat werknemers zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Een werknemer die bestand is tegen veranderingen kan hier goed mee omgaan en blijft productief.

Op zoek naar goede werknemers? WtbE vindt de juiste match

We snappen hoe belangrijk het is om goede werknemers te vinden voor uw bedrijf. Als ervaren detacheringsbureau hebben we een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde en ervaren technische professionals die beschikbaar zijn voor tijdelijke of vaste posities. We vinden het belangrijk om goed te begrijpen naar welke kwaliteiten uw bedrijf op zoek is. Zo kunnen we kandidaten selecteren die passen bij de functie en bedrijfscultuur. 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze detacheringsdiensten en hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen bij het vinden van de beste technici. Bij WtbE staan we klaar om uw bedrijf te helpen groeien en succesvol te zijn.


Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden