Team WtbE
shape

5 voordelen van detachering

Blog

4 november 2022

Wilt u meer zekerheid bij openstaande vacatures of projecten? Dan is detachering misschien iets voor uw bedrijf. Wanneer u een detacheringsbureau inschakelt, huurt u een interim professional in. Dit is iemand die in loondienst is bij een detacheringsbureau.

Het inschakelen van een detacheringsbureau biedt meerdere voordelen. Zo hoeft u geen tijd meer te besteden aan het werven van personeel, maar haalt u wel kwalitatief goed personeel in huis. Meer weten over de voordelen van detachering? Lees dan verder! 

De 5 voordelen op een rijtje

1. Kwaliteit

Wanneer u een detacheringsbureau inschakelt, bent u ervan verzekerd dat u kwaliteit in huis haalt. Detacheringsbureaus zijn namelijk verantwoordelijk voor de opleidingen, trainingen en de persoonlijke ontwikkeling van interim professionals. De interim professionals zijn hierdoor hoogopgeleid en op de hoogte van de nieuwste vorderingen in het vakgebied. Ook zijn ze gewend om te schakelen tussen nieuwe bedrijven en andere opdrachten, waardoor ze beter in staat zijn om knel- en verbeterpunten te herkennen binnen een nieuw bedrijf. 

2. Korte inwerktijd

Doordat een interim professional veel ervaring heeft in het werkveld en het niet moeilijk vindt om snel te schakelen tussen verschillende bedrijven en opdrachten duurt het inwerken niet lang. Waar andere werknemers langere tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe werkplek, kunt u een interim professional eigenlijk direct inzetten op de werkvloer.

Man Springt In De Lucht Nieuwe Baan

3. Zekerheid

Een ander groot voordeel van het inschakelen van een detacheringsbureau is de zekerheid die het biedt. Bij onderbezetting hebt u, dankzij detachering, toch altijd het personeel tot uw beschikking dat u nodig hebt. Ook komt u niet meer voor kosten te staan wanneer een werknemer ziek is. Het detacheringsbureau is namelijk verantwoordelijk voor uitbetaling bij ziekte.

4. Snelheid

Als u een detacheringsbureau inschakelt, zal het werven van nieuw personeel een stuk voorspoediger verlopen. Het detacheringsbureau heeft namelijk een groot netwerk van personeel in verschillende sectoren. Zo hoeft u zelf niet op zoek naar geschikt personeel en dat scheelt behoorlijk wat tijd. Bovendien ligt de grootste verantwoordelijkheid voor de ondersteuning van personeel bij het detacheringsbureau. Een fieldmanager van het detacheringsbureau begeleidt de interim professional.  

Voordelen Detachering Techniek

5. Flexibiliteit 

Tot slot biedt detachering erg veel flexibiliteit. Deze interim professional is namelijk in dienst bij het detacheringsbedrijf, waardoor u niet vastzit aan een langdurig contract. Is er geen werk meer voor de interim professional? Dan komt u als werkgever niet voor hoge kosten te staan. Bevalt de samenwerking erg goed? Dan is er altijd de mogelijkheid om de interim professional vast in dienst te nemen. Dit is mogelijk via een detavast-constructie. 

Hebt u extra capaciteit voor een project nodig? Dan kunt u hiervoor terecht bij WtbE. We bieden kwalitatieve detachering met het NEN4400-1 keurmerk. Ook vindt er persoonlijke matching tussen bedrijf en kandidaat plaats en bovendien beschikken we over kennis in de technische nichemarkt. Meer weten over detachering of over de mogelijkheden die uw bedrijf heeft? 

Ontdek welke functies werknemers kunnen bekleden

Bij een technisch detacheringsbureau zoals WtbE krijgt u duidelijke antwoorden op al uw vragen over mogelijke technische vacatures. De consultants van WtbE hebben jarenlange ervaring in het detacheren en begeleiden van technici, ingenieurs en (interim) managers en weten als geen ander wat er speelt in de markt. Wij weten precies welke functies er zijn en welke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden daarbij horen.

Informatie voor Young ProfessionalsInformatie voor ervaren techniciMeer weten over detachering of over de mogelijkheden die uw bedrijf heeft?

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link

De auteur van dit artikel

Meer weten?

Jacques Mulder, Operationeel directeur

Jacques Mulder

Operationeel directeur

Mijn naam is Jacques en ik lever al sinds 2008 een belangrijke bijdrage bij aan het succes van WtbE. Als mede-eigenaar van WtbE vervul ik de functie van Operationeel directeur. Het is mijn uitdaging om ervoor te zorgen dat de teams op onze kantoren in Groningen en Leeuwarden, optimaal kunnen functioneren. Ik ben een echte avonturier, die zowel zakelijk als privé mijn dromen najaagt. In mijn werk vind ik het heel belangrijk om meerwaarde te bieden, bijvoorbeeld in de vorm van sollicitatietraining of carrière coaching. Mensen zijn altijd verbaasd dat ik zo snel tot de kern kom.

WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden