Functiegroepen WtbE engineering
shape

Een blik op de verschillende functiegroepen bij WtbE: wat kun je verwachten?

Blog

16 mei 2024

Bij WtbE bieden we een breed scala aan functies in diverse technische disciplines. Van engineering tot management, en van maintenance tot sales, elke functiegroep biedt kansen voor zowel professionele groei als persoonlijke ontwikkeling. In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden binnen de verschillende functiegroepen bij WtbE. Ongeacht je huidige positie of ambities, wij bieden je de middelen en kansen om je carrière naar een hoger niveau te tillen. Ontdek de verschillende functiegroepen van WtbE en welke functiegroep het beste bij jou past.

Welke functiegroepen bespreken we in deze blog?

Engineering

Met een functie in engineering draag je bij aan het ontwerp, de ontwikkeling en de verbetering van technische systemen en producten. Deze functiegroep omvat een breed scala aan specialisaties, waaronder werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica en meer. Als engineer ben je betrokken bij het vinden van innovatieve oplossingen voor complexe problemen. Om als engineer aan de slag te gaan heb je onder andere de volgende vaardigheden nodig:

 • Technische kennis;
 • Creativiteit;
 • Analytisch denkvermogen.

Bij WtbE hebben we meerdere functies binnen de functiegroep engineering. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als automation engineer, engineer in de maritieme sector en zijn er zelfs internationale mogelijkheden. Ook heb je als engineer volop doorgroeimogelijkheden. Kortom, heb jij een passie voor technologie? Dan biedt een functie als engineer volop mogelijkheden!

Geïnteresseerd in een functie in engineering? Bekijk al onze vacatures.
Functiegroepen WtbE engineering

Maintenance

Maintenance, ofwel onderhoud, is belangrijk om de betrouwbaarheid van technische installaties en systemen te waarborgen. Als maintenance professional ben je verantwoordelijk voor het inspecteren, repareren en onderhouden van apparatuur, met als doel om maximale uptime en minimale storingen te garanderen.

Om een carrière in de maintenance te hebben zijn specifieke vaardigheden en kwalificaties vereist. Voorbeelden van deze vaardigheden zijn onder andere:

 • Grondige technische kennis;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Aandacht voor detail;
 • Een sterk veiligheidsbewustzijn. 

Binnen maintenance zijn er veel carrièremogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld technisch specialist of onderhoudsmanager worden. Ook zijn er als maintenance professional volop kansen voor groei en ontwikkeling. Volg een training, specialiseer je in een specifiek onderdeel van het vakgebied of volg de nieuwste technologische ontwikkelingen op de voet.

Op zoek naar een maintenance vacature? Bekijk ze hier!

Bedrijfsbureau

Het bedrijfsbureau houdt zich bezig met het optimaliseren van processen, plannen en coördineren van projecten. In het bedrijfsbureau kun je bijvoorbeeld aan de slag als planner, werkvoorbereider en calculator. In deze functiegroep zijn er meer dan genoeg kansen om te groeien en je te ontwikkelen. 

Wil je aan de slag in het bedrijfsbureau? Dan zijn de volgende eigenschappen onder andere handig om te hebben:

 • Communicatie vaardigheden;
 • Organisatorisch talent;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Inzicht in bedrijfsprocessen.

Het bedrijfsbureau speelt een belangrijke rol in de technische sector door alles goed te organiseren en te coördineren. Dit leidt tot kostenbesparing en efficiëntere processen.

Wil jij aan de slag binnen het bedrijfsbureau? Bekijk de vacatures!

Management

Managers zijn verantwoordelijk voor het aansturen van teams en het bereiken van organisatiedoelen. Bij WtbE hebben we verschillende functies in het management. Zo kun je bijvoorbeeld aan het werk als projectleider bij technische projecten of als productiemanager. Wil je graag aan de slag in het management? Dan zijn onder andere de volgende vaardigheden van belang:

 • Leiderschapsvaardigheden;
 • Duidelijke communicatie;
 • Besluitvorming;
 • Probleemoplossend vermogen.
 • Technische kennis.

Binnen de functiegroep management zijn er volop kansen voor groei en ontwikkeling. Zo blijf je altijd in beweging en kom je in je carrière nooit stil te staan.

Geïnteresseerd in een functie in het management? Bekijk onze vacatures!

Supply Chain

Bij elk product en iedere dienst hoort een productieketen: de supply chain. Als supply chain professionals zorg je ervoor dat de processen in deze keten zo goed mogelijk verlopen. Je houdt je bezig met het beheren van de logistiek, het optimaliseren van voorraadniveaus en het verbeteren van de algehele supply chain processen.

Vaardigheden die je onder andere nodig hebt voor een functie in de supply chain zijn:

 • Probleemoplossend vermogen;
 • Analytisch inzicht;
 • Kennis van logistiek, voorraadbeheer en transportmanagement;

Bij WtbE hebben we verschillende functies binnen de supply chain. Zo kun je aan de slag als planner, consultant of inkoper. Ook in deze functiegroep zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Zo kun je specialiseren in specifieke aspecten van de supply chain, zoals lean management of supply chain analytics.

Ben je geïnteresseerd in een functie in de supply chain? Bekijk onze functies!

Sales

Een salesfunctie binnen de technische sector vereist een combinatie van technische kennis en commerciële vaardigheden. Als sales professional ben je namelijk verantwoordelijk voor het adviseren over technische oplossingen en het sluiten van deals die zowel voor de klant als voor het bedrijf waardevol zijn.

Als sales medewerker dien je onder andere over de volgende vaardigheden te beschikken:

 • Kennis van technische producten;
 • Uitstekende communicatie- en onderhandelingsvaardigheden;
 • Het vermogen om complexe technische concepten duidelijk aan niet-technische klanten uit te leggen.

Bij WtbE hebben we verschillende sales functies. Zo kun je aan de slag als consultant, presales consultant of aftersales consultant. Ook in de sales zijn er volop doorgroeimogelijkheden.

Heb je interesse in een technische functie in de sales? Bekijk dan onze vacatures!
Functiegroepen WtbE Sales

Bij WtbE matchen we kandidaten in de technische sector aan het juiste bedrijf. Of je nu een ervaren professional bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, of een bedrijf dat op zoek is naar talentvolle technische medewerkers, wij staan klaar om te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek welke mogelijkheden wij voor jou hebben, of bekijk onze openstaande vacatures!

Vragen of meer weten? Neem contact op!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden