20230331 111316
shape

Interview met Sander Mekkelholt

Aansluitspecialist bij Waterbedrijf Groningen

Interview werknemer

3 april 2023

“Ik vind het leuk om elke keer die puzzel op te lossen”

Energiek, open, positief en hockeyfan. Zo omschrijven we Young Professional Sander Mekkelholt in het kort. We leerden hem kennen tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde, waar hij zich tijdens zijn stages met diverse onderwerpen redde. Genoeg opties dus, maar Sander wist niet direct waar hij zou willen werken. Na een bestuursjaar bij hockeyvereniging G.C.H.C., was het tijd om de knoop door te hakken. WtbE heeft hem daarbij geholpen. In dit interview lees je Sanders verhaal.

Sander Mekkelholt
Sander bij het Waterbedrijf Groningen

De eerste stap ...

Sander gebruikte zijn bestuursjaar om te ontdekken wat hij zou willen doen: een (pre)master of toch aan het werk gaan? Het werd het laatste. “Ik had meer zin om aan de slag te gaan. Alleen zag ik mezelf niet echt alle dagen op kantoor zitten. Liever ga ik het veld in. Letterlijk als trainer op het hockeyveld, maar ook figuurlijk. Lekker op pad zijn en afwisseling hebben.”

Maar dan blijven er alsnog veel over vacatures over om op te solliciteren. Dus waar begin je dan? In Sanders geval begon het heel laagdrempelig: een kopje koffie met Lauwrens Arrindell, één van de consultants van WtbE.

Sander Mekkelholt (1)

Zoektocht in een stroomversnelling

Na een prettige kennismaking, wees Lauwrens hem op de vacature Aansluitspecialist bij Waterbedrijf Groningen. Dat sprak Sander gelijk aan: “Hoewel ik nog geen kennis van wateraansluitingen had, was ik enthousiast over het vele klantencontact en de vrijheid binnen de functie. Dus ik wilde graag kennismaken met de organisatie.”

Ik kon gelijk beginnen als ik wilde!

De kennismaking bij Waterbedrijf Groningen verliep soepel. Al na een week kreeg Sander te horen dat de organisatie hem graag bij het team wilde hebben. Sterker nog, hij kon gelijk beginnen als hij wilde. Dat was een grote motivatie voor Sander. “Dit is niet alleen mijn eerste echte baan, maar ook de eerste vacature waar ik op heb gereageerd. Ik wist dat de arbeidsmarkt krap was, maar dat ik zo snel iets zou vinden? Dat had ik niet verwacht.”

Sander Mekkelholt (2)
Sander (links) en Lauwrens (rechts)

Aansluitspecialist bij Waterbedrijf Groningen

Op 1 oktober 2022 startte Sander met zijn nieuwe baan als Aansluitspecialist. In deze functie bereidt hij het aansluiten en het vervangen van wateraansluitingen voor. Na een uitgebreide inwerkperiode mocht hij zelfstandig aanvragen behandelen. “Dat waren eerst nog eenvoudige aanvragen die je op afstand kan beoordelen”, legt hij uit. “Om kennis op te doen over wateraansluitingen en met het systeem te leren werken.”

Al snel kreeg Sander het vertrouwen om naar klanten te toe te gaan. “Sindsdien rijd ik de hele provincie door om klanten te adviseren over hun wateraansluiting. Ik bekijk de mogelijkheden, informeer over de nodige voorbereidingen en informeer de monteurs.”

Blij met de nieuwe baan

Op de vraag hoe het Sander tot nu toe bevalt, reageert hij positief. “Het bevalt me erg goed. Ik werd echt goed ontvangen. Zo mocht ik meelopen met ervaren collega’s en kreeg ik gelijk een werktelefoon en werklaptop. Dat is echt allemaal super goed geregeld.” Inhoudelijk is Sander ook blij met zijn werk. “Ik kom op veel plekken en elke situatie is weer anders. In de stad zit je bijvoorbeeld met vergunningen, wegafzettingen, verharde grond: van alles waar je rekening mee moet houden. En met een verbouwing komen er weer hele andere zaken aan bod.

Ik vind het leuk om elke keer de puzzel weer op te lossen.”

Sander Mekkelholt (3)

Goede start dankzij WtbE

Een nieuwe baan, helemaal als het je eerste is, brengt best wat vragen en onzekerheden met zich mee. Daarom is Sander blij dat hij zowel in het sollicitatieproces als in de eerste weken terug kon vallen op Lauwrens Arrindell. “Ik vind het contact met WtbE erg fijn. Vooral in de eerste paar weken was dat precies wat ik nodig had. Ik kon altijd mijn vragen stellen via WhatsApp en kreeg snelle, duidelijke antwoorden. Daar had ik heel veel aan.”

Het contact met WtbE is erg fijn

Kortgeleden had Sander zijn halfjaarlijkse evaluatie met WtbE en met het Waterbedrijf. Bij het Waterbedrijf verwachten ze dat hun nieuwe collega over een paar jaar wel door wil groeien. Dat lijkt Sander ook leuk, want werken bij het Waterbedrijf bevalt hem goed. Maar voorlopig bevalt zijn huidige functie prima. En of Sander zijn vaardigheden als hockeycoach ook in zijn werk in zal gaan zetten? “Wie weet. Ik leef in het moment, ik ontdek vanzelf wat er mogelijk is. Bij het Waterbedrijf Groningen zijn er in elk geval genoeg kansen.”

Dat ik zo snel een baan via WtbE zou vinden, had ik niet verwacht!

 

Sander Mekkelholt (4)
Wil je ook weten wat WtbE voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!Bekijk alle vacatures voor Young Professionals

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden