Team WtbE
shape

Interview met Tim Boersma

Lead Consultant Operational Technology bij ATS Nederland

Interview werknemer

18 april 2024

Het verhaal van Tim Boersma over zijn groei bij ATS Nederland 

In een jaar tijd ontwikkelde Tim Boersma zich van Projectleider tot Lead Consultant Operational Technology bij ATS Nederland. Zijn managers waren zo tevreden dat ze hem na de detacheringsperiode in dienst hebben genomen. Waar Tim eerst twijfelde of ATS bij hem zou passen, zag hij al snel een toekomst bij het bedrijf. Hij is zelfs op zoek naar nieuwe collega’s om zijn team te komen versterken. In dit interview vertelt Tim over zijn groei en ontwikkeling binnen ATS en hoe WtbE hem hierin heeft geholpen. Ook deelt hij wat het werken bij ATS zo leuk maakt.

Tim Boersma Project Lead Consultant Operational Technology bij ATS Nederland

Een bericht met grote gevolgen

Soms krijg je een bericht met grote gevolgen. Dat gebeurde bij Tim, die op LinkedIn werd benaderd door Lauwrens Arrindell (consultant Supply Chain bij WtbE). Tim: “Ik kreeg de vraag of ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging als Projectmanager. Het was een persoonlijk bericht waaruit bleek dat Lauwrens vooraf echt goed had nagedacht over de match,” vertelt hij. “Toch twijfelde ik in eerste instantie. ATS is een andere soort organisatie dan mijn eerdere werkgevers waaronder TomTom, Dropbox en Citrix. Ook kwamen de technieken bij ATS niet overeen met mijn werkervaring. Maar Lauwrens keek veel meer naar mijn soft skills en zocht iemand die proactief, onafhankelijk en ondernemend is. In de functie zou ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen, daar was ik bewust naar op zoek. Zodoende zijn we in gesprek gegaan.”

De menselijke benadering van WtbE heeft me echt gecharmeerd

“Tijdens het gesprek schetste Lauwrens een goed beeld van de verwachtingen van ATS. Hij vertelde wat de belangrijkste taken inhielden, maar ook welke groeimogelijkheden er allemaal waren. Dit alles verrijkte hij met voorbeelden van een collega die onlangs bij ATS aan de slag was gegaan. Ik vond het prettig dat er zoveel tijd werd genomen om me te informeren. Toen ik eenmaal op sollicitatiegesprek was geweest, heeft Lauwrens me geholpen met de commerciële onderhandelingen. En ook de administratieve afhandeling, wat ik persoonlijk nooit zo leuk vind om te doen, is dankzij Ilse ontzettend prettig verlopen. De menselijke benadering van WtbE heeft me echt gecharmeerd.”

Projectmanager digitale transformatie

Na een succesvolle sollicitatie, start Tim in maart 2023 als projectmanager bij ATS. Een rol die hem goed past. “Ik heb altijd in de online wereld gewerkt, waaronder een jaar als zzp’er. Ik ben in staat om functionele eisen en vragen om te zetten in technische oplossingen. Daarbij werk ik nauw samen met de technische collega’s om een duidelijk beeld te krijgen van de gewenste, toekomstige staat en welke stappen ervoor nodig zijn om daar te komen.”

Het is mijn doel om iedereen, in elke laag van de organisatie, dezelfde kant op te laten kijken.

Tim Boersma en Lauwrens Arrindell
Lauwrens Arrindell op werkbezoek bij Tim Boersma

“Mijn aanpak zou ik als holistisch omschrijven. Ik vind het namelijk niet alleen belangrijk om naar de technische aspecten van een project te kijken, maar ook naar de bredere context. Er verandert namelijk veel voor het personeel of voor de klant. Ik vind het leuk om hen daarin te ondersteunen, om te laten begrijpen waarom verandering nodig is, en hoe deze verandering aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. Het is mijn doel om iedereen, in elke laag van de organisatie, dezelfde kant op te laten kijken.”

Al snel meerdere rollen

Al snel merkt Tim dat de digitale transformatie niet alleen binnen zijn projecten plaatsvindt, maar ook de interne organisatie van ATS. “Het is ontzettend interessant om te zien hoe de markt, en daarin ook onze eigen bedrijfsvoering, door de jaren heen verandert. We verleggen onze focus en zorgen dat we schaalbaar zijn, zodat we kunnen blijven groeien en ons aan kunnen passen aan de markt. Dat doen we dus niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen organisatie.” 

De kennis en kunde van Tim over dit onderwerp blijft niet onopgemerkt binnen de organisatie. “Gaandeweg werd ik gevraagd om te adviseren over marketing, projectstructuren en het opstellen van technische documentatie. Daarnaast werd ik uitgenodigd om te ondersteunen in aanbestedingstrajecten. Daarin help ik met het verhaal: wat willen we vertellen en wat is de kern van wat ATS haar klanten te bieden heeft? En dan kom ik toch weer terug op dat holistische: ik behoud het overzicht als het project eenmaal loopt. Vanuit de cockpit kijk ik als het ware hoe alle radartjes en takjes werken en waar het vastloopt. Het is aan mij de taak om alles zo snel en zo goed mogelijk weer werkend te krijgen.” 

Bij ATS krijg ik de erkenning en ruimte voor verdere ontwikkeling, zowel van mezelf als van het bedrijf

20240410 112411

Binnen hetzelfde jaar wordt Tim ook nog gevraagd als interim teamlead van een negenkoppig team, een taak die hij graag oppakt. En dat staat nog los van zijn aanmelding voor de Ondernemingsraad, een selectieprocedure waar Tim op dit moment midden in zit. “Bij ATS krijg ik de erkenning en ruimte voor verdere ontwikkeling van mezelf en van het bedrijf. En ja, soms is het best hard werken om al die rollen in te vullen. Maar ik zie dit echt als een vormend jaar waarin ik kan groeien. En daar zet ik me met alle plezier voor in!”

Nieuwe collega's

Na een jaar waarin zoveel mooie stappen zijn gezet, treedt Tim officieel in dienst bij ATS. Een moment waarop zijn contract wordt vernieuwd en zijn functie officieel verandert naar Lead Consultant. Toch neemt Tim nog geen afscheid van WtbE. “Vanuit mijn nieuwe rol ga ik een consultancy team samenstellen. Daarbij zie ik WtbE bij uitstek als een goede partij om me daarin te helpen. Mijn eigen ervaring is ontzettend prettig en ik weet zeker dat het team nog meer goede, doordachte matches kan maken. 

Vanuit mijn nieuwe rol ga ik een consultancy team samenstellen. Daarbij zie ik WtbE bij uitstek als een goede partij om me daarin te helpen.

 

Ben je een proactief persoon die kennis heeft van de online markt of graag in deze rol zou willen stappen? Neem dan contact op met WtbE over de mogelijkheden bij ATS! We helpen je graag groeien in je carrière.”

Wil je ook je droombaan vinden? Maak dan kennis met team WtbE!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden