Team WtbE
shape

Vind jouw ideale baan met behulp van een loopbaanadviesgesprek: bekijk hier de voordelen!

Blog

6 juni 2024

Bij WtbE zorgen we ervoor dat werkgevers en werknemers in de technische sector met elkaar in contact komen. Op die manier weet je zeker dat je een goede vacature vindt. Natuurlijk kun je in de beschrijving van de vacatures wel vinden wat een baan ongeveer inhoudt. Maar wat als je simpelweg niet weet welke functie bij je past? Bij WtbE bieden we carrièreadvies om ervoor te zorgen dat je daar snel achterkomt. Aan de hand van je interesses, vaardigheden en toekomstdromen zoeken we de perfecte functie voor jou!

Dit vind je in deze blog

(Zelf)kennis is macht

Niemand kent jou beter dan jijzelf. Toch kan iemand die alles weet over de arbeidsmarkt en detachering je nieuwe inzichten bieden als het gaat om jouw rol op de werkvloer. Zulke kennis gebruik je voor de rest van je werkzame leven. Bovendien zorgt meer zelfkennis ervoor dat je keuzes maakt die voor jou goed werken. Kom je er bijvoorbeeld achter dat uitdaging heel motiverend voor je is, dan zal de loopbaanadviseur je aanbevelen om een functie te vinden waar je echt je tanden in kunt zetten. Misschien voelt dat tegennatuurlijk, maar doordat de adviseur kan inschatten hoe je bij bepaalde banen zal functioneren heb je meer zekerheid dat je de juiste keuze maakt. Bovendien kun je die kennis op allerlei persoonlijke gebieden evengoed toepassen.

Intakegesprek

Een luisterend oor

Het zoeken naar een baan kan vermoeiend zijn. Al helemaal als je niet goed weet wat je wilt, kan het goed zijn dat het proces van werkzoeken stressvol is. Het is dan fijn om actief met je twijfels aan de slag te gaan. De loopbaanadviseur is expert in zijn of haar vakgebied en kent de juiste gespreks- en luistertechnieken om jou je zorgen te laten uiten. Alleen al het idee dat je bezig bent met het onderzoeken van je mogelijkheden, neemt waarschijnlijk heel wat spanning weg. Dat is alleen maar goed als je bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek wilt presteren! Bovendien is praten met iemand en hardop nadenken altijd een goede manier om meer inzicht te krijgen in wat je zelf wilt en waar je vastloopt tijdens het zoeken van een goede baan.

Advies van een expert

Hoe lang je ook achter je computer zit te zoeken, je zult de arbeidsmarkt vanuit je perspectief als werkzoekende nooit helemaal kunnen begrijpen. Een loopbaanadviseur ziet de arbeidsmarkt vanuit een hoger perspectief en heeft overzicht over de wensen van zowel werkgevers als werknemers. Daardoor kan hij of zij je precies vertellen wat jouw mogelijkheden zijn en welke eisen wel of niet realistisch zijn. Misschien minder fijn dan een goedbedoelende vriend die zegt dat alles goedkomt, maar het zorgt er wel voor dat je concreet en realistisch advies krijgt.

Ontwerp Zonder Titel 1

Concrete doelen en advies

Je ontwikkelen op carrièregebied gebeurt niet in één stap. Samen met een loopbaanadviseur breng je je concrete doelen in kaart en bedenken je deadlines om ervoor te zorgen dat je de doelen binnen aanzienlijke tijd behaalt. Heb je moeite met het schrijven van een goede sollicitatiebrief of wil je oefenen met een bepaald gedeelte van een intakegesprek? Ook dan staan carrièreadviseurs voor je klaar. 

 

Bij WtbE begrijpen we dat jouw loopbaan heel belangrijk is. Kom je bij ons op zoek naar een vacature, dan regelen we dat je goed carrièreadvies krijgt. Zo krijg je meer inzicht in jezelf, meer kennis van de arbeidsmarkt en heb je concrete steun op praktisch gebied. Samen zorgen we ervoor dat jij een baan vindt die echt bij je past. En als je met plezier werkt, komt dat iedereen ten goede. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Bekijk alle vacatures!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden