Resato International Assen
shape

De culturele match van Resato en WtbE

Interview opdrachtgever

9 juli 2018

Een uniek bedrijf

Een uniek bedrijf, niet alleen in het Noorden, maar in heel Nederland: Resato International in Assen. Daar ontwikkelen en vervaardigen ze waterstraal snijmachines, hogedruksystemen en waterstofinstallaties. Niet alleen is Resato uniek in de producten die in het bedrijf gemaakt worden, maar misschien nog wel meer in de manier waarop er met de medewerkers wordt omgegaan. ‘Heb plezier’ is een van de vier strategische pijlers van het bedrijf, en sollicitanten worden niet alleen op vakkundige geschiktheid getest, maar vooral ook op de persoonlijke en culturele klik. Want werken moet leuk zijn, zo vindt een van de twee directeuren Ton Driessen.

CEO Ton Driessen Resato International Assen
Ton Driessen, COO en CFO Resato

We geven vorm aan de toekomst

Als experts in hogedruktoepassingen zetten we onze kennis in om duurzame, veilige en efficiënte oplossingen te creëren voor het testen met waterstof, het tanken van auto’ s/bussen met waterstof en meer. Resato ondersteunt de ontwikkeling van een waterstofeconomie met schaalbare hoge druk tankstations. We willen een betaalbaar alternatief bieden voor de enorme tankstations om bedrijven in staat te stellen hun dekking uit te breiden en eindgebruikers te stimuleren om te investeren in een duurzame FCEV.

Met meer dan 25 jaar ervaring in hogedruktechnologie begrijpen we de uitdagingen van het op druk zetten van waterstof. Wij ontwikkelen en produceren compressoren en test- en tanksystemen met een scherp oog voor milieu- en persoonlijke veiligheid. Wij werken hard om oplossingen te bieden die aan uw verwachtingen voldoen of deze overtreffen.

Werken bij Resato is leuk

Op de vraag of Resato een leuk bedrijf is om voor te werken, antwoordt Driessen met een glimlach en een ‘ja’. Dat begint bij de positieve en enthousiaste houding, die we iedere dag hebben. Het moet leuk zijn om hier te werken.
Met WtbE doet Resato al zaken sinds 2006. ‘We hebben al meer dan 12 mensen via detachering, uiteindelijk in vaste dienst via WtbE aangenomen. ‘WtbE is in staat heel goede mensen te selecteren’, vindt Driessen. ‘Ze kennen ons goed: de situatie, de cultuur, en ze weten hoe wij werken. Zij kunnen een goede klik maken tussen de kandidaat voor de vacature en de Resato-organisatie.’

Het draait om de klik

Want die klik, daar draait het om bij Resato. Niet voor niets worden er niet alleen ‘gewone’ sollicitatiegesprekken gehouden; een kandidaat moet tegenwoordig ook een presentatie houden over een willekeurig onderwerp en gaat de vloer op om met zoveel mogelijk medewerkers te praten. Ook behoort een pittige persoonlijkheidstest en een evaluatiegesprek tot de standaard procedure.
Een onderdeel hiervan is een gedragstijlanalyse, zodat hun karaktereigenschappen en werkwijze helder worden. ‘Dit alles om te kijken of we een culturele match hebben’, verklaart Driessen.

Want die match, daar gaat het om. En dat is precies waarom Resato al jarenlang samenwerkt met WtbE.

Ton Driessen
COO and CFO Resato

Ga naar de website van Resato

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden