SMST Designer and constructors
shape

Succesvolle samenwerking SMST en WtbE

Bindina Bosma en Jeffrey Spelten aan het woord

Interview opdrachtgever

13 juni 2022

In gesprek met Bindina Bosma (SMST) en Jeffrey Spelten (WtbE)

Een jaar geleden was het feest: SMST Designers & Constructors en WtbE tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor de werving en selectie van technische professionals. Goed nieuws voor de kandidaten van WtbE, die maar wat graag bij SMST aan de slag zouden gaan. Nu, een jaar later, bespreken we wat de samenwerking tot nu toe heeft opgeleverd!

SMST bedenkt, ontwerpt en bouwt innovatieve access- en lifting systemen (o.a. kranen en gangways) voor de windenergiemarkt op zee (wereldwijd). SMST wil nu en in de toekomst een belangrijke rol vervullen in de energietransitie en op het gebied van duurzame energie. Uniek in het noorden en bovendien een plek vol technische uitdaging en doorgroeimogelijkheden. Maar ook bij SMST zijn ze blij: met de hulp van WtbE wordt het makkelijker om technisch talent te vinden en te behouden.  Aan het woord zijn Bindina Bosma (HR-manager bij SMST) en Jeffrey Spelten (Consultant bij WtbE).

SMST Bindina Bosma En Jeffrey Spelten
Bindina Bosma (links), Jeffrey Spelten (rechts)

Een win-winsituatie voor beide partijen

Een organisatie als SMST, met 160 medewerkers van verschillende disciplines, zoekt constant nieuwe medewerkers. Bindina: “Het is lastig om medewerkers voor bepaalde functies te vinden. Niet alleen omdat de kandidaten schaars zijn, maar ook omdat de voorselectie en de bijbehorende administratie veel tijd kosten. En daar kan WtbE ons bij helpen! Jeffrey en zijn collega’s spreken dagelijks potentiële kandidaten en weten snel of er een mogelijke match is. Daarnaast hebben we vooraf goede afspraken gemaakt over de voorwaarden. Hierdoor kunnen we bij nieuwe vacatures snel actie ondernemen.”

Iedere sollicitant krijgt een uitgebreide rondleiding

Bij WtbE is het genoegen geheel wederzijds, vertelt Jeffrey: “SMST is een vooruitstrevende organisatie is als het gaat om de technische systemen die ze voor hun opdrachtgevers ontwerpen en onderhouden. Op de afdeling Engineering werken verschillende technische disciplines nauw samen aan slimme en innovatieve producten en systemen. Dat biedt hele interessante mogelijkheden voor onze kandidaten met een engineering achtergrond. Daarnaast is het contact met HR en de andere managers altijd goed. Wat mij betreft een samenwerking zoals het hoort!” Daarnaast neemt SMST ieder sollicitatiegesprek erg serieus, vervolgt Jeffrey. “Dit merk ik vooral door de tijd die ze nemen om de kandidaat te spreken en de uitgebreide rondleiding die men meestal krijgt langs de diverse afdelingen.”

SMST Motion Compensated Crane 2

7 plaatsingen binnen een jaar

De samenwerking blijkt niet alleen prettig te verlopen, maar ook succesvol te zijn. In het afgelopen jaar zijn zeven medewerkers gestart: vier engineers, een manager en twee medewerkers voor logistiek en inkoop. De kandidaten waren na de eerste kennismaking bij SMST allemaal gelijk erg enthousiast, vertelt Jeffrey: “SMST is een organisatie waar veel mogelijkheden zijn om door te groeien, zowel voor managers, engineers als monteurs.”

We zoeken bij SMST echt mensen voor de lange termijn

Na een jaar detachering worden de kandidaten door SMST in dienst genomen, op voorwaarde dat de baan van beide kanten goed bevalt. Dat is ook een van de redenen dat SMST met WtbE samenwerkt, legt Bindina uit. “We zoeken bij SMST echt mensen voor de lange termijn. Bij WtbE zoeken ze kandidaten die goed bij ons bedrijf passen en bereid zijn om een commitment aan te gaan. Het eerste jaar geeft zowel ons kans om te beoordelen of de klik er inderdaad is en of het meerwaarde toevoegt om iemand in dienst te nemen.”

Acta Centaurus SMST

Dat er nog maar vele matches mogen volgen

Jeffrey hoopt dat er nog vele plaatsingen mogen volgen. Maar met alle interessante technieken waar SMST zich mee bezighoudt, zoals de 3D motion compensated loopbruggen en kranen, maakt hij zich daar niet zo’n zorgen over. Want: “Welke technische professional wil er nu niet met zulke gave technieken werken?”. En dan is er nog het duurzame karakter van de projecten. “Veel kandidaten hebben een maatschappelijke drijfveer en zoeken een werkgever die zich bezighoudt met projecten in de duurzame energie. Bij SMST krijgen ze die kans.”

We zijn heel positief over WtbE

Bindina heeft ook alle vertrouwen in de toekomst: “We zijn heel positief over WtbE. Het team vraagt goed door en is echt benieuwd naar het verhaal achter de vacature. Daarnaast waardeer ik hun pragmatische en meedenkende houding. Vraagstukken worden snel opgelost en de personeelsadministratie wordt uit handen genomen zonder fouten te maken. Verder zijn de zeven medewerkers natuurlijk het levende bewijs dat de matching succesvol is.”

De eerste mijlpaal is een feit: de eerste kandidaat is vanaf april in dienst bij SMST. Een feestje waard, vindt Jeffrey: “Wij zijn pas echt tevreden als de kandidaat na een jaar in dienst treedt bij SMST. Dat betekent namelijk dat we een match hebben gemaakt waar zowel de opdrachtgever als de kandidaat hopelijk nog jarenlang plezier van heeft.”

SMST Designer And Constructors Equipment
Wil je ook werken bij SMST? Schrijf je dan nu bij ons in!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
WtbE professional aan het werk op een boorplatform

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden