Header IVER Website
shape

De perfecte match tussen IVER en WtbE

Interview met Tina Schilstra - HR Manager

Interview opdrachtgever

5 juni 2023

“Als ik een vacature uitzet, dan weet ik dat het goed komt”

IVER haalt het hoogste rendement uit windmolens, in Nederland en internationaal. Zo bieden ze service en onderhoud voor diverse windmolens en doen ze specialistische projecten. Met een team van 120 collega’s werken ze 24 uur per dag, 7 dagen per week aan het windrendement van hun opdrachtgevers. En het team groeit dagelijks! Voor Tina Schilstra, HR-manager bij IVER, brengt dat de nodige uitdagingen met zich mee. Onze consultant Carlo Posthumus helpt haar met het vinden van technische professionals op basis van detachering.

Tina Schilstra en Carlo Posthumus
Carlo Posthumus en Tina Schilstra

Het eerste jaar is voorbij gevlogen

Na zes jaar bij een detacheringsbureau gewerkt te hebben, maakt Tina Schilstra in maart 2022 de switch naar IVER. Haar eerste jaar is voorbij gevlogen, vertelt ze. “Toen ik hier net kwam werken, was er nog geen HR-afdeling. Maar het bedrijf is zo hard gegroeid dat we inmiddels met een team van drie HR-medewerkers zijn. Ik ben het aanspreekpunt voor de kantoormedewerkers en het recruitment.”

“In mijn vorige baan focuste ik me volledig op recruitment. In deze baan is het slechts een onderdeel van al mijn werkzaamheden. Ik kan zelf niet de hele dag geschikte kandidaten zoeken. Daarom ben ik direct op zoek gegaan naar betrouwbare partners. Omdat ik eerst aan de andere kant van de tafel heb gezeten, wist ik precies wat ik zocht. WtbE leek me een hele professionele, eerlijke en oprechte partij. Inmiddels werken we een jaar samen. En met succes!”

Fijn contact met WtbE

Tina’s ervaringen met WtbE zijn heel positief. In het begin was het even zoeken, omdat zowel Carlo als zijzelf net aan een nieuwe baan begonnen waren. Inmiddels kunnen de twee met elkaar lezen en schrijven. “Als ik een kandidaat bij Carlo plaats, dan weet ik dat de voorselectie al gedaan is. En dat scheelt heel veel werk. Ik hoef de kandidaat alleen nog maar op gesprek te laten komen, een tweede gesprek te voeren en in te laten stromen.”

Daarnaast waardeert Tina haar contact met Carlo. “Ik heb aan hem een hele leuke, fijne sparringpartner. We kunnen snel schakelen en daar houd ik van. Als ik iets bij Carlo uitzet, dan weet ik dat het goed komt. Het contact is ongedwongen en kan gewoon via WhatsApp, mail of bellen. Carlo respecteert mijn drukke agenda, maar weet me wel te vinden wanneer het nodig is. Ook heeft hij up-to-date informatie over de huidige arbeidsmarkt, zoals salarissen.”

Ik heb aan Carlo een hele leuke en fijne sparringpartner

Tina Schilstra en Carlo Posthumus

WtbE heeft een heel groot netwerk

Inmiddels heeft WtbE al veel medewerkers bij IVER geplaatst. Het gaat voornamelijk om monteurs en sales- of administratieve functies. “WtbE heeft een heel groot netwerk en in dit soort vacatures zijn ze ontzettend sterk.” Voor de kandidaat maakt het geen verschil of diegene via WtbE of rechtstreeks bij IVER geplaatst wordt, legt Tina uit. “We geven iedereen standaard een jaarcontract. Het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn gelijk.”

Ruimte voor nieuw talent

Met een bedrijf dat zo hard groeit als IVER, komen er maandelijks nieuwe vacatures bij. Wat maakt het zo leuk om bij IVER te komen werken? “Het is een heel mooi bedrijf met veel potentie. We gaan heel familiair en informeel met elkaar om, ondanks dat we groter worden. Bij IVER ben je geen nummer, maar een gewaardeerde collega die we bij naam kennen. De lijntjes zijn kort en we staan altijd voor je klaar zodat je het naar je zin blijft hebben. Voor monteurs zorgen we dat er genoeg afwisseling in het werk is zodat het uitdagend blijft.”

IVER is een heel mooi bedrijf met veel potentie

Tina Schilstra en Carlo Posthumus

IVER staat open voor sollicitanten die geen ‘expert in wind’ zijn

Overigens staat IVER ook open voor sollicitanten die nog geen ‘expert in wind’ zijn. Als je nog geen kennis van duurzaamheid en wind hebt, dan kun je dat bij IVER leren, vertelt Tina.

“Ik had zelf ook geen verstand van windmolens, maar wel affiniteit met HR. En dat geldt ook voor onze monteurs. Onlangs hebben we zelfs iemand vanuit de zorg aangenomen. Die had geen technische achtergrond, maar wel de juiste persoonlijkheid én de wil om alles te leren. Bij een sollicitatie kijk ik dus vooral naar hoe iemand is en in het team past.”

WtbE heeft een heel groot netwerk en in dit soort vacatures zijn ze heel sterk

Tina Schilstra en Carlo Posthumus

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden