Vergroot je effectiviteit, boost je carrière met WtbE
shape

Medewerker aan het woord

Category Purchaser Jan Staal

Interview werknemer

6 april 2020

Jan Staal vertelt

“Ik ben eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt”, begint Jan. “Ik ben namelijk Category Purchaser bij Photonis in Roden, terwijl WtbE eigenlijk voornamelijk technische professionals bemiddelt. Maar vanaf het begin af aan heb ik van WtbE het vertrouwen gekregen dat deze functie bij mij past en verliep de procedure heel prettig”, vervolgt hij.

Jan Staal
Jan Staal

Wat Photonis doet

Sinds mei 2019 werkt Jan bij Photonis in Roden. Wat Photonis doet, legt Jan als volgt uit: “Photonis is een hightech organisatie die zich bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en verkopen van fotosensor technologieën. Photonis is een wereldwijde fabrikant van elektro-optische componenten, die worden gebruikt voor de detectie en versterking van ionen, elektronen en fotonen. Wij ontwikkelen hightech componenten die worden toegepast in bijvoorbeeld nachtzicht optica, digitale camera’s, massaspectrometrie, natuurkundig onderzoek en ruimteverkenning. Ik kwam erachter dat de producten van Photonis worden gebruikt in de meeste ruimtetelescopen in de wereld. Leuk toch! En dat bedrijf zit gewoon hier in Drenthe”.

Een breed takenpakket

Jan is Inkoper bij Photonis en is daar verantwoordelijk voor de indirecte inkoop. Alle indirecte producten en diensten, die het produceren van de beeldversterkers mogelijk maken, worden door hem ingekocht. Zo zijn er beschermingsmiddelen nodig om een veilige situatie te creëren op de productieafdeling. Daarnaast zijn er producten en diensten voor de schoonmaak nodig, evenals verschillende soorten chemicaliën en kantoorartikelen. En vergeet de bedrijfskleding en catering niet! Deze materialen en producten worden wereldwijd getransporteerd en verstuurd naar opdrachtgevers, wat allemaal binnen Jan zijn takenpakket valt. Een heel breed takenpakket. En dat maakt de functie zo leuk en afwisselend.

Op zoek naar meer dynamiek

Jan heeft ‘Facility Management’ gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen met als specialisatie ‘Inkoop’. Ook heeft hij de ‘NEVI-1 Inkoopopleiding’ behaald. Voor zijn vorige werkgever was hij voornamelijk behelst met het ontwikkelen van procedures om een aanbestedingstraject verder te professionaliseren. Daarnaast was hij belast in het geven van advies bij gunning van een aanbesteding over de inhoud en proces van totstandkoming van de bieding. Hij vertelt: “Bij mijn vorige werkgever werkte ik met twee andere collega’s op een klein kantoor. Daar kwam ik erachter dat ik meer dynamiek nodig heb in mijn dagelijkse werkzaamheden én meer collega’s om mij heen wilde. Het werd tijd voor iets anders. En dat heb ik dankzij WtbE nu gevonden bij Photonis!”

Hoe de bal met WtbE is gaan rollen

Jan vertelt dat ‘ie op LinkedIn door Jacques Mulder van WtbE is benaderd. “Ik was net gestopt bij mijn vorige baan en had op LinkedIn aangegeven dat ik weer beschikbaar was voor een nieuwe uitdaging. Op woensdag had ik een gesprek met Jacques van WtbE en de week daarop kon ik al bij Photonis beginnen! Natuurlijk heb ik voor Photonis gekozen om de functie zelf, omdat ik binnen dit bedrijf veel kansen zag om mijzelf te kunnen ontwikkelen. In mijn rol heb ik ontzettend veel verantwoordelijkheden, die ik naar mijn mening bij een ander bedrijf in een soortgelijke functie niet direct zou hebben gehad. Ik vind het heerlijk om zoveel verantwoordelijkheid te hebben, hoe meer, hoe beter”.

De lijnen met WtbE zijn kort en persoonlijk

Uiteraard heeft WtbE een grote rol gespeeld in de procedure. Ook al is Jan door andere bemiddelingsbureaus benaderd om voor hen te komen werken, het contact met WtbE is vanaf het begin af aan heel prettig verlopen en de functie bij Photonis gaf voor hem de doorslag om met WtbE in zee te gaan. “Mijn sollicitatiegesprek met Jacques verliep heel open en persoonlijk en sindsdien heb ik vaak contact met Jacques, zegt Jan. “Je kunt echt merken dat WtbE een organisatie is die erg op de persoonlijkheid zit, omdat ze altijd goed bereikbaar zijn en altijd voor je klaar staan”. Jan vervolgt: “Ze verkopen precies wat ze zeggen. De lijnen zijn kort, de reactietijd is snel en je hebt altijd te maken met dezelfde mensen. Dat maakt de samenwerking en het contact met WtbE heel prettig”.

Thuiswerken door Corona

Door het Coronavirus werken Jan en vele van zijn collega’s thuis, maar hij geeft aan dat ‘ie desondanks alles nog kan doen, gelukkig. “Met iedere werknemer van Photonis wordt het contact onderhouden en alle leveranciers zijn nog goed bereikbaar”.

“Op dit moment gaat alles gewoon door, ik vraag nog steeds offertes aan en check elke dag wat de status is omtrent het virus. Vanmiddag had ik bijvoorbeeld even contact met onze cateringpartij over enkele maatregelen. Die zorgen er nu op locatie voor dat alles extra wordt schoongemaakt, dat de 1,5 meter afstand in acht wordt genomen en dat men contactloos kan pinnen. Dat gaat hartstikke prima zo. Het is inmiddels vijf uur, de werkdag is voorbij, dus tijd om even een luchtje te scheppen!”

Jan Staal, Category Purchaser

Wil je ook via WtbE aan de slag? Schrijf je dan hier in!

Dit bericht delen via: Delen via: Kopieer link
Download Gespiegeld

Benieuwd naar onze vakgebieden

Bekijk ze hier en kijk wat wij voor jou kunnen doen!

Onze vakgebieden