WtbEWtbE Carrières in techniek
Rozenburglaan 1, 9727 DL  GRONINGEN T. 050 - 305 2300 info@wtbe.nl
Geprint d.d. vrijdag 24 mei 2019, 20:57:05 van https://www.wtbe.nlover/nieuws/20190107.html
WtbE altijd bereikbaar
Passie voor techniek Toe an een nieuwe stap? Design your career WTBE ambitious Create your future WTBE maintenance

Over WtbE

Volg WtbE op twitter

Nieuwsbrief

Aanmelden
logo Stichting Normering Arbeid

Interview met Proces Engineer Esmée Major

Groningen, 07 jan 2019

Technicus aan het woord

Esmée Major werkt als Junior Proces Engineer bij Bekaert Combustion Technology in Assen. Daar maakt ze deel uit van het projectteam dat de maakbaarheid van nieuwe branders onderzoekt.

Wat doe ik in mijn dagelijkse werk?
Bekaert Combustion Technology is een multinationaal bedrijf gespecialiseerd in allerlei soorten branders en gegoten aluminium warmtewisselaars. Het hoofdkwartier zit gevestigd in Assen. Ik maak deel uit van het projectteam dat zich bezighoudt met branders die nieuw ontwikkeld worden. Eigenlijk zit ons projectteam een beetje tussen Research & Development en productie in. Dat is heel interessant: je zoekt namelijk uit of en hoe een nieuw soort brander productiematig gemaakt zou kunnen worden. Als Junior Proces Engineer onderzoek ik de maakbaarheid van allerlei innovatieve branders.

Esmee bij Bekeart


Mijn eerste baan via WtbE
Dit is mijn eerste baan. Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd – als enige vrouw in mijn jaar. Mijn school organiseerde een carrière dag waar bedrijven en detacheringsbureaus zich konden presenteren. Daar was ook WtbE: zo maakte ik kennis met Jacques Mulder. Na mijn afstuderen ben ik gaan reizen, toen ik terugkwam in Nederland moest ik op zoek naar een baan.

Ik heb het enorm naar mijn zin!
Eerlijk gezegd vond ik het best spannend om aan mijn werkende leven te beginnen. Ik nam weer contact op met WtbE Engineering en al snel was ik daar op gesprek. Dat voelde gelijk heel relaxt en er werd goed naar me geluisterd. Bij het eerste gesprek was het trouwens meteen raak: tussen de vacatures die ze mij voorlegden, zat Bekaert Combustion Technology. Die vacature sprak me erg aan. Ook de sollicitatieprocedure in Assen ging erg vlot. Ik werk er inmiddels al meer dan een half jaar en heb het daar enorm naar mijn zin!

Ik ben dan ook heel blij dat WtbE deze baan voor mij gevonden heeft. Je wordt persoonlijk behandeld en WtbE is oprecht betrokken. Ik heb ook gesprekken bij andere detacheringsbureaus gehad en dat voelde minder goed. Het fijne is dat ik altijd bij WtbE terecht kan met vragen en opmerkingen. Het contact loopt heel soepel.

"Ik kan bij WtbE altijd terecht met vragen: ze houden de drempel laag en dat voelt prettig!"

Esmée Major, Junior Proces Engineer.
-